Δήμος Μήλου

Αυτές είναι οι αποφάσεις της  Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Μήλου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 18/11/2019. Μετά από σχετική συζήτηση αποφασίσθηκε να γίνει εισήγηση για τα παρακάτω:

1.Συμμετοχή στις ακόλουθες εκθέσεις που προτίθεται να έχει παρουσία η Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το 2020:  Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Παρίσι, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Θεσσαλονίκη, Βαρσοβία, Αθήνα

2.Η Κατάρτιση του προγράμματος τουριστικής προβολής του  Δήμου για το 2020, και η τελική πρόταση θα διαμορφωθεί μετά την παραλαβή της νέας πρότασης από την εταιρεία συμβούλων σε θέματα προβολής.

3.Άμεσος εκσυγχρονισμός της δημοτικής ιστοσελίδας ώστε να πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις προβολής και ενημέρωσης και να καταστεί το κύριο εργαλείο επαφής με το ενδιαφερόμενο κοινό.

4.Δημιουργία ενός ελαφρού αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακού εκθεσιακού εντύπου το οποίο θα παραπέμπει για πληροφόρηση στην δημοτική ιστοσελίδα.

5.Οι απόψεις που κατατέθηκαν στη ανοικτή συγκέντρωση του Οκτωβρίου να αναρτηθούν στην σελίδα του facebook για ενημέρωση

6.Να τοποθετηθεί  στέγαστρο στάσης λεωφορείων στο Σαρακήνικο, αφού γίνει συζήτηση και με το Τοπικό Συμβούλιο Τριοβασάλου

7.Εισήγηση για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης Περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και υποστήριξης της τουριστικής ανάπτυξης. Ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση προτείνεται η Μονοπρόσωπη Δημοτική Α.Ε

8.Να  αντιμετωπισθούν οι αρνητικές  περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Ειδικότερα, να καταγγελθεί η τοποθέτηση των αταίριαστων φωτιστικών σωμάτων στο επαρχιακό δίκτυο.

Ο Πρόεδρος

Γαϊτανής Αβέρκιος