Δήμος Μήλου

Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στον Υπουργό κ.Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης εστιάζοντας στο πρόβλημα της μη εφαρμογής πλαισίου μέτρων πρόληψηςς κατά του κορονοϊού στους αφιχθέντες αεροπορικώς στη Μήλο. Ταυτόχρονα ζητάει την άμεση εφαρμογή μέτρων ανάλογων με των ακτοπλοϊκών εταιριών. Αναλυτικά ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης αναφέρει:

«Όπως ήδη έχουμε κάνει γνωστό, με προηγούμενες επιστολές μας στα αρμόδια Υπουργεία, ως Δήμος δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον όγκο ατόμων που αποβιβάζονται στη Μήλο αεροπορικώς.

Ζητήσαμε από τις αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν την γραμμή του νησιού μας να μας διαθέσουν τη λίστα με τα στοιχεία των επιβατών ώστε να γνωρίζει ο Δήμος μας ποιοι άνθρωποι πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Αιτηθήκαμε τη συγκεκριμένη λίστα διότι ακόμα υπάρχουν πολίτες που καταφτάνουν στο νησί χωρίς να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και απομόνωσης, με αποτέλεσμα να κρίνονται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, μη γνωρίζοντας αν νοσούν ή όχι. Αντιλαμβάνομαι (και ορθώς απάντησαν) ότι δεν μπορούν να μας διαθέσουν τα στοιχεία εφόσον αποτελούν προσωπικά δεδομένα και το σεβόμαστε.

Παρακαλείστε όπως λάβετε άμεσα μέτρα για την θωράκιση του νησιού μας από τους αεροπορικώς αποβαίνοντες. Ζητάμε την εφαρμογή αντίστοιχου πλαισίου μέτρων (όπως αυτό των ακτοπλοϊκών εταιριών) ώστε να εφαρμοστεί στις πτήσεις προς το νησί μας.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας!

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μήλου

Εμμανουήλ Μικέλης»