Δήμος Μήλου

Συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από την παράδοση της γερμανικής φρουράς σε άνδρες του Ιερού Λόχου, έπειτα από το εγχείρημα της αιχμαλώτισης των 6 Γερμανών στρατιωτικών του φυλακίου στο Κλήμα.

Η απελευθέρωση της Μηλου θεωρήθηκε γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους Έλληνες, γιατί επιβεβαιώθηκε ότι με συχνές καταδρομικές ενέργειες ενός μικρού τμήματος κομάντος του Ιερού Λόχου, μια μεγάλη και ισχυρή δύναμη απομονώθηκε, αναδεικνύοντας την αξία των ειδικών επιχειρήσεων με θέληση, υπομονή και ενωμένους Έλληνες.

Αυτή η τοπική μας απελευθέρωση αποτελεί ημέρα εθνικής νίκης και πρέπει να γιορτάζεται πανηγυρικά, με σεβασμό και τιμή στην κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Δυστυχώς, όμως, λόγω της πανδημικής κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, δε μπορέσαμε να δώσουμε στην ημέρα αυτή τη λαμπρότητα που της αξίζει.

Είναι σίγουρα επιθυμία όλων μας να εορταστεί, όπως αρμόζει, η Ημέρα Ελευθερίας της Μήλου την ερχόμενη χρονιά.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες τήρησης των μέτρων, με τον οριζόντιο εμβολιασμό που ξεκίνησε ήδη στο νησί μας, θα καταφέρουμε να γιορτάσουμε την επόμενη χρονιά, όλοι μαζί, ελεύθερα,  τα "Ελευθερία της Μήλου" μας.

Δήμος Μήλου

[Φωτογραφία Αρχείου]