Δήμος Μήλου

Οικονομική στήριξη στην υγεία από τον Δήμο Μήλου (VIDEO)

Σε μία εποχή γεμάτη ανασφάλεια για όλο τον εργασιακό τομέα, πολύ δε περισσότερο για όσους καλούνται να εργαστούν στις δημόσιες δομές των νησιών, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μήλου αποφάσισε να δώσει οικονομική ανακούφιση και στήριξη στους υγειονομικούς του νησιού. Μία κίνηση που θα δώσει ανάσα στους γιατρούς του νησιού, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος της στέγασης τους.

Σύμφωνα με απόφαση που έλβαε το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου, πρόκειται να παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς που υπηρετούν στο νησί, μέσω μηνιαίων επιδομάτων, τα οποία θα δοθούν από τον Δήμο σε αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς πολλών ειδικοτήτων που εργάζονται και διαμένουν στην Μήλο.

Τα 2 χρόνια

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Τοπικής Κοινότητας Μήλου την Παρασκευή 5/8 - Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια, ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Μήλου που θα διεξαχθεί, στο τέως Κατάστημα Κοινότητας Μήλου την 05η του μηνός Αυγούστου έτους 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 07:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 101/2021 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ.

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2023.

Μήλος, 01/08/2022

Ο Πρόεδρος του  Συμβουλίου

Κοινότητας Μήλου

ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με δημοσιεύματα»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που προβάλλουν με μονομερή διάσταση τη συνεργασία του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας με τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας ως προς το θέμα της υποδοχής και της διαμονής των ιατρών, παραθέτω εγγράφως ότι ο Δήμος πλαισιώνει πάντα τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας και αγωνίζεται για την ορθή λειτουργία και στελέχωσή του, χωρίς καν να υπάγεται διοικητικά το Κέντρο Υγείας στο Δήμο.

Εφόσον ο Δήμος εκπροσωπεί το σύνολο των κατοίκων, την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, τις ανάγκες και την πορεία της σε όλα τα επίπεδα, είναι αδιανόητο να δέχεται κατηγορίες ως προς την φιλοξενία των ιατρών ή αιχμές για το εάν θέλει ο Δήμαρχος να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου Μήλου την Δευτέρα 8/8 - Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να συμμετέχετε, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο τέως Κοινοτικό Κατάστημα στον Αδάμαντα, που θα διεξαχθεί δια ζώσης, την 8η του μηνός Αυγούστου έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00 για λήψη αποφάσεων.

ΘΕΜΑ 1ο: 2η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων  Δ.Λ.Τ. Μήλου οικ. έτους 2022

ΘΕΜΑ 2ο : Καθορισμός περιγραφής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «Καθαριότητα χώρων δικαιοδοσίας ΔΛΤΜ»

ΘΕΜΑ 3ο :Καθορισμός περιγραφής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΩΔΙΚΑ ISPS»

ΘΕΜΑ 4ο : Καθορισμός περιγραφής και προϋπολογιζόμενης δαπάνης

Περισσότερα...

Μήνυμα Δημάρχου Μήλου στους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην επίπονη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων 2022.

Όσοι υλοποιήσατε την επιθυμία σας και πετύχατε την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και μας χαρίσατε σημαντικές διακρίσεις για ακόμα ένα έτος, σας εύχομαι να έχετε μία πολύ καλή πορεία και να λάβετε στο ακέραιο όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες για μία καταξιωμένη σταδιοδρομία.

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους ή όσες δε είχατε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί η προσπάθεια, η διαδικασία των εξετάσεων  και η αναμονή των αποτελεσμάτων είναι μια σημαντική εμπειρία στην έως τώρα ζωή σας, μα δεν είναι καθοριστική στην εξέλιξή σας. Οπλιστείτε με θάρρος, δύναμη και

Περισσότερα...

Διάθεση χώρου στάθμευσης στον Πέρα Τριοβασάλο για την Καλοκαιρινή Βεγγέρα

Λόγω της εκδήλωσης της Καλοκαιρινής Βεγγέρας με θέμα  «Αντάμωμα στην αυλή»  που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πέρα Τριοβασάλου,  το Παρκινγκ του Πέρα Τριοβασάλου (Παλιά Παιδική Χαρά) θα είναι κλειστό για το διάστημα του Σαββάτου 30 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022.

Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της προστασίας και της αποφυγής πρόκλησης ατυχήματος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, καθώς ο χώρος στάθμευσης θα φιλοξενεί τις προετοιμασίες και την εκδήλωση του Συλλόγου, κατόπιν αιτήματος του.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία και την κατανόηση όλων.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Μήλου

Νικόλαος Ζούλιας

Ευχαριστήριο Δήμου Μήλου σε εθελοντές και χορηγούς

Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμανουήλ Μικέλης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μωραΐτης, η Προϊσταμένη - Κοινωνική Λειτουργός  κα Αθηνά Τζίκα και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και του «Κέντρου Κοινότητας» Δήμου Μήλου, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες, εθελοντές και χορηγούς κ.κ.Κωνσταντίνο Μαυρογιάννη (Ρέντης), Δαμιανό Βήχο (S/M ALFA) και Βασίλη Τσιριγωτάκη (κρεοπώλη) για την πολύτιμη συμβολή τους στο έργο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς το συνάνθρωπο.

Η γενναιόδωρη προσφορά του κ. Μαυρογιάννη ως κτηνοτρόφου, σε μεγάλη ποσότητα χοιρινού κρέατος, του κ. Τσιριγωτάκη ως κρεοπώλη, που επιμελήθηκε τον τεμαχισμό και τη μεριδοποίηση

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Ακόμη μια πρωτιά για το νησί μας! (PHOTOS)

Τρία αεροδρόμια, τρία νέα πεδία προσγείωσης, τρεις νέοι προορισμοί αεροπορικού τουρισμού, ένας κοινός στόχος. Από τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αστυπάλαιας, του Καστελόριζου και της Μήλου ξεκίνησε η πρώτη συνέργεια για αεροπορικές επισκέψεις (island hopping) στη χώρα μας, με τα τρία νησιά να μπαίνουν δυναμικά στον χάρτη των προορισμών του αεροπορικού τουρισμού.

Η πρωτοποριακή αυτή δράση πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 23 Ιουλίου, όταν δύο ιδιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν με τελικό προορισμό την Αστυπάλαια και τη Μήλο, σηματοδοτώντας την πιλοτική έναρξη λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων μας και ως πεδίων προσγείωσης εκτός των ωρών λειτουργίας τους με εμπορικές πτήσεις.

Πρόκειται για μία

Περισσότερα...

Συνάντηση Δημάρχου Μήλου με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Ο Ελληνοαυστραλός κος Άρθουρ Σπύρου, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Πολιτικό και Οικονομικό του Σύμβουλο, κ. Άκη Σακελλαρίου, συναντήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου,  με τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, όπου συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, εναλλακτικού τουρισμού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και προοπτικές συνεργασίας και επενδύσεων στο νησί μας.

Δήμος Μήλου

Ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση του δρόμου από Αγία Μαρίνα προς Εμπουριό

Ο Δήμος Μήλου ολοκλήρωσε την τσιμεντόστρωση του αγροτικού δρόμου στην περιοχή Αγία Μαρίνα προς Εμπουριό, περίπου 1.300 μέτρων. Ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία από το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου.

Περισσότερα...