Μήλος

Χρηματοδότηση Δήμου Μήλου για την βελτίωση αγροτικών δρόμων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση του έργου της αγροτικής οδοποιίας για τη Μήλο, συνολικού προϋπολογισμού 868.000,00 €, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», πρόσκληση IV στον άξονα προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» με τίτλο, «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Αφορά σε τσιμεντόστρωση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων που εξυπηρετούν κυρίως αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε δεκαεννέα (19) περιοχές του Δήμου Μήλου. Τα έργα θα πραγματοποιηθούν στην κοινότητα Μήλου (στις περιοχές  Εμπουριός, Αγκάθια, Αγ. Ελεούσα, Τρειάδες, Προβατά, Παπατακόνι, Φυροποταμός και Πλάθιενα), στην κοινότητα Τρυπητής (στις περιοχές Σωτήρα, Κάμπος-Παλιά

Περισσότερα...

Προμήθεια δύο νέων οχήματων για τον Δήμο Μήλου

Ο Δήμος Μήλου προμηθεύτηκε με ίδια κεφάλαια επιπλέον δύο νέα οχήματα Dacia Dokker Van προκειμενου να αντικατασταθεί ο παλιός στόλος οχημάτων που έχριζε αντικατάστασης λόγω επικινδυνότητας της κατάστασής τους (οχήματα από το 2003).

Τα δυο νέα οχήματα θα χρησιμοποιούνται από τα συνεργεία του Δήμου, προς εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δήμος Μήλου

Φραγκίσκος Ζούλιας: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Μήλο το τελευταίο 10ήμερο

«Ενημερώνω επίσημα τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας ότι το τελευταίο δεκαήμερο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19.

Κρίνεται λοιπον ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να χρωματίζουν το νησί μας αναληθή δημοσιεύματα, τη στιγμή που η Μήλος πρωταγωνιστεί τουριστικά σε όλο το Νότιο Αιγαίο!

Είναι λυπηρό να αναπαράγονται ειδήσεις που αμαυρώνουν και θίγουν τόσο τον τουρισμό όσο και την προσπάθεια που καταβάλλεται συλλογικά από όλους τους φορείς διαχείρισης της πανδημίας, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα θέματα προέκυψαν και σε γειτονικά νησιά τα οποία μετακινήθηκαν επίσης στο Επιπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη, χωρίς επίσης να έχει

Περισσότερα...

Αυξάνεται η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της Μήλου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου», η οποία συνίσταται στην αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, καθώς και στην επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματός του.

Με την τροποποίηση  αυξάνεται η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη από 880.000,00 € σε 1.224.679,64 €και η συνολική δημόσια δαπάνη σε 1.471.900,00 €. Οι μη επιλέξιμες δαπάνες θα καλυφθούν από το

Περισσότερα...

Στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Ιατρείου προχωρά ο Δήμος Μήλου

Στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου προχωρά ο Δήμος Μήλου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί, αλλά και την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων υγειονομικών δομών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου δήλωσε η δημοτική αρχή του Δήμου Μήλου, με την ομόφωνη στήριξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του οργάνου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με την εισήγηση, που ανέλαβε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Απόστολος Γκαγκάκης, στόχος της δημοτικής αυτής δομής, θα είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας για τους δημότες και κατοίκους του

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο Δήμου Μήλου στην IMERYS για δωρεά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

Δια της παρούσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Εταιρία Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. στη Μήλο για τη δωρεά ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού βελτίωσης και αναβάθμισης της λειτουργίας της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μήλου.


Η προμήθεια, εγκατάσταση και (θέση σε) λειτουργία:

α) ενός κοχλία αφυδάτωσης ιλύος και

β) ενός αναδευτήρα για την δεξαμενή προσωρινής αποθήκευσης ιλύος

συνολικής αξίας 59.050 ευρώ (πενήντα εννιά  χιλιάδων και  πενήντα ευρώ)+Φ.Π.Α., θα συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της λειτουργίας και την αύξηση κατά 10% της δυνατότητας επεξεργασίας λυμάτων της μονάδας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την λειτουργία της και καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των περιοχών τις οποίες

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Ενημέρωση περί κρουσμάτων προς αποκατάσταση της αλήθειας

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Δήμος Μήλου ενημερώνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στο νησί μας ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ανέρχεται στα 19.

Πλήθος ειδήσεων αναφέρουν αναληθή αριθμό κρουσμάτων και κατατάσσουν τη Μήλο στα  "κόκκινα νησιά", χωρίς προφανώς να έχουν στοιχεία για τέτοιους παραπληροφορητικούς χαρακτηρισμούς, με λανθασμένη ερμηνεία του όρου "Περιφερειακη Ενότητα Μήλου". Η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου περιλαμβάνει τα νησιά Μήλο, Σίφνο, Σέριφο και Κίμωλο.

Συνεπώς,  η αναφορά στους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ αλλά το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 που επιβεβαιώθηκαν και στα τέσσερα νησιά.

Περισσότερα...

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου για τις πλωτές εξέδρες στα Πολλώνια

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας στα Πολλώνια, με θέμα την τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών σας ενημερώνουμε τα εξής:

Οι πλωτές εξέδρες δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι και σήμερα λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Είναι σε διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Υπάρχει η καλή διάθεση από όλους για την τοποθέτησή τους το συντομότερο δυνατόν.

Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΛΟΥ

Δήμος Μήλου: Τελευταία προειδοποίηση πριν την επιβολή προστίμων

Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε προ εβδομάδων από το Δήμο ότι η συγκομιδή των βαρέων αντικειμένων θα γίνεται απο το Τμήμα Καθαριότητας μόνο κάθε Πέμπτη,  παρατηρήθηκε συγκέντρωση αυτών σε σημεία δίπλα από τους οικιακούς κάδους εντός των οικισμών αλλά και διασκορπισμένα σε  διάφορα σημεία του νησιού, δημιουργώντας εικόνες ντροπής.

Επικαλούμαστε την ευαισθησία και τη συνεργασία όλων προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό και όμορφο το νησί μας!

Η παρούσα ενημέρωση αποτελεί τελευταία προειδοποίηση πριν την επιβολή προστίμων.

Δήμος Μήλου

Μανώλης Μικέλης: «Η Μήλος στον ενεργειακό βωμό»

Αναφορά, σχετικά με τις επενδύσεις για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στο σύμπλεγμα Μήλου – Κιμώλου – Πολυαίγου, αλλά και αίτημα προς την τοπική κοινωνία να παραμείνει συσπειρωμένη ενάντια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μήλου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από σχετική ερώτηση, από πλευράς του δημοτικού συμβούλου, κ. Νίκου Μάλλη, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στη Μήλο και συγκεκριμένα τι απαντήσεις έδωσαν για το ζήτημα της εκμετάλλευσης της γεωθερμίας.

Ο Δήμαρχος Μήλου, κ. Μανόλης Μικέλης, απαντώντας, τόνισε ότι η ανάπτυξη των επενδύσεων ΑΠΕ αφορά σε ένα ζήτημα που δεν εκπορεύεται από την εθνική πολιτική, αλλά κυρίως από την

Περισσότερα...