Επαναλειτουργία τού Πολεμικού Μουσείου Μήλου

Ο Δήμος Μήλου, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Κοινωνικό Σύλλογο Μήλου και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα ανακοινώνουν ότι από τις 4 Ιουλίου 2022 είναι και πάλι επισκέψιμο για το κοινό, το Πολεμικό Μουσείο Μήλου.

Μπορείτε να το επισκεφθείτε στην  περιοχή «Φλάρη» στην Πλάκα (περίπου 150 μέτρα από τον ΟΤΕ στον δρόμο μεταξύ Πλάκας και Πλακών).

Ωράριο Λειτουργίας

Καθημερίνα, 10:00 – 13:00 και 17:30 – 20:30

Το Πολεμικό Μουσείο Μήλου στεγάζεται στους χώρους του παλιού Καταφυγίου Πολέμου.

Λειτουργεί έκθεση φωτογραφιών και ενθυμημάτων.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Μήλου χρηματοδοτείται με το υψηλότερο ποσό που έλαβε ποτέ!

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε τόσο σε προσωπικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μήλου, όσο και κατά την επίσκεψή του στη Μήλο, ένα επιπλέον έργο μέγιστης σημασίας για το νησί μας έρχεται για να συμπληρώσει μια σειρά βελτιώσεων στις υποδομές.

Πρόκειται για έργο του Δήμου Μήλου με τίτλο «Ανάπτυξη Υπαίθρου - Αγροτική Οδοποιία Δήμου Μήλου» το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με ποσό χρηματοδότησης 6.041.200,00 €.

Έπειτα από άξιες διεκδικήσεις, πολλές εκτός ωραρίου ώρες εργασίες των ανθρώπων μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και εξαιρετική συνεργασία με τον Αν.Υπουργό, πρόκειται για το υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης που έλαβε ο Δήμος

Περισσότερα...

Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο σημείο εύρεσης της

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη, τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, πλησίον του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου όπου είχε βρεθεί το άγαλμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εύρεση του αγάλματος και έπειτα από έκδοση σχετικών αδειών και επίβλεψη διαδικασιών από τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιστικών Πόρων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και της μεταφοράς του αγάλματος στο νησί από την εταιρεία Imerys ΑΕ, έχουν εκκινήσει τα γυρίσματα ενός αφιερώματος-ντοκιμαντέρ για την Αφροδίτη της Μήλου.

Το ντοκιμαντέρ "Looking for Venus", μια συμπαραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ, της COSMOTE TV και της

Περισσότερα...

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου (PHOTOS)

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Μήλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα.Λίνα Μενδώνη.

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου Μήλου την Δευτέρα 4/7 - Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να συμμετέχετε, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 άρθρο 75 του Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18, που θα διεξαχθεί δια ζώσης  βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.30819 ΦΕΚ 2676/31-05-2022 τεύχος Β’, την 4η του μηνός Ιουλίου έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00.

ΘΕΜΑ 1ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ΙΔΟΧ δίμηνης (2) διάρκειας για κατεπείγουσες ή εποχιακές ή πρόσκαιρες ανάγκες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου

ΘΕΜΑ 2ο : Παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στην ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΖΑΚΑ Ο.Ε.

Μήλος, 29/06/2022

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Δ.Λ.Τ. ΜΗΛΟΥ

ΝΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παραδόθηκε το έργο αντικατάστασης πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Μήλου (PHOTOS)

Σήμερα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κου Γιώργου Λεονταρίτη, έγινε η παραλαβή του έργου αντικατάστασης των πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Μήλου με νέας τεχνολογίας, τύπου led, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, με το ποσό των 313.000 Ευρώ.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την έμπρακτη συνεργασία και στήριξή της στο νησί μας, με ένα επιπλέον έργο στον τομέα του Αθλητισμού, για τη νέα γενιά των αθλητών μας, σε ένα Στάδιο υψηλών πλέον προδιαγραφών !!

Η προσπάθεια συνεχίζεται...

Δήμος Μήλου

Περισσότερες φωτογραφίες από την παραλαβή του έργου εδώ...

dimotiko stadio pylwnes 2022a

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο & την Έπαρχο Μήλου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κο Γιώργο Λεονταρίτη, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η Έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου και ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης.

Περισσότερα...

Δημοσιογραφικά ταξίδια στη Μήλο από Βρετάνια και Ισπανία

Δυο σημαντικές δημοσιογράφους από τη Βρετανία και την Ισπανία είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει πρόσφατα ο Δήμος Μήλου.

Πρόκειται για την κυρία Jenny Eaves από το Ηνωμένο Βασίλειο, διαχειρίστρια της ιστοσελίδας https://monkeyandmouse.co.uk/contact/ με 50,000 χρήστες στο Instagram και 20,000 στο twitter, ενώ συνεργάζεται με σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης όπως το Bookings for you, το inews, την Telegraph και το Families Central Scotland Magazine.

Ακολούθησε επίσκεψη της κυρίας Diana Milos από την Ισπανία που είναι travel blogger ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας https://www.dianamiaus.com/home/  με 132 χιλιάδες

Περισσότερα...

Η θέση του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη για «όσα διαδραματίζονται»…

Επέλεξα τις προηγούμενες ημέρες να διατηρήσω συγκεκριμένη στάση απέναντι σε όσα διαδραματίζονται, θέση την οποία προβλέπει το ήθος και η ιδιότητά μου!

Ενώ δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει πλέον καμία φιγούρα εντυπωσιασμού, προκλητικής αντίδρασης, φιλολογικής διαχείρισης και παραπληροφορητικών συνεντεύξεων που καλύπτουν κενά, αστοχίες και αδυναμίες διαχείρισης δημοσίων θεμάτων των ιδίων ατόμων, με ξαφνιάζει η ανάγκη αυτών για σκόπιμη και στιγμιαία δημοσιότητα.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν διορίστηκα αλλά με επέλεξαν οι πολίτες αυτού του τόπου να τους εκπροσωπώ, νιώθω την υποχρέωση να αποκαταστήσω την αλήθεια, εφόσον δεν εξαντλείται ποτέ το θράσος ορισμένων να δίνουν δημοσιότητα σε αθέμιτες ενέργειές

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τρίτη 28/6 – Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να προσέλθετε στη ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 28η του μηνός Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέμα 1ο: Έγκριση τροποποίησης Ο.Π.Δ. έτους 2022, Δήμου Μήλου και  των Ν.Π.Δ.Δ. εποπτείας του,  κατόπιν της 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2022.

Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για μεταστέγαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, της Δομής «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» ΚΔΑΠ Δήμου Μήλου στο Δημοτικό Σχολείο Μήλου.

Θέμα 3ο:  Παραχώρηση

Περισσότερα...