Αθλητισμός

stadio-milou

Μετά από 10 χρόνια απουσίας η Μήλος αναλαμβάνει και πάλι διοργανώσεις στίβου. Παρά το ότι το εκπληκτικό στάδιο της Μήλου δεν διαθέτει ταρτάν ο δήμαρχος, Γεράσιμος Δαμουλάκης, και τα δύο σωματεία στίβου του νησιού, ο Παμμηλιακός και ο Ιέραξ, ζήτησαν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ανέλαβαν τη διοργάνωση του διασυλλογικού πρωταθλήματος συνθέτων των Παμπαίδων - Παγκορασίδων Α΄ (ηλικίας 14-15 ετών) που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 8 Απριλίου, σε δύο κύκλους, πρωί και απόγευμα.

Ήδη ο δήμος Μήλου με την αρωγή και τις οδηγίες των  σωματείων εκτελεί εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου ώστε να ελαχιστοποιήσει κατά το δυνατόν τα μειονεκτήματα και τις ελλείψεις του σταδίου.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με ατομικά αγωνίσματα και των άλλων κατηγοριών, Παίδων και Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α΄, Β΄και μίνι.

Στόχος των συνδιοργανωτών είναι μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση αγωνιστικά και οργανωτικά ώστε η Μήλος να επανεγγραφεί στο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων με θετικό πρόσημο.

Αναμένεται στους αγώνες να παρευρεθούν προσκεκλημένοι πρωταθλητές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και η εκδήλωση να πάρει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Ήδη ο δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι προγραμματίζουν τους επόμενους αγώνες με τη συμμετοχή των γειτονικών νησιών ώστε το στάδιο να αποτελέσει πόλο έλξης κατ’ αρχάς των αθλουμένων των Δυτικών Κυκλάδων.

Ο προγραμματισμός της κατασκευής του ελαστικού τάπητα στο στάδιο το προσεχές διάστημα θα φέρει στο νησί και μεγάλες διοργανώσεις στίβου, άλλωστε μετά τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου της Μυκόνου το 2017, το 2021 που θα είναι πάλι η σειρά των Κυκλάδων η Μήλος θα θέσει υποψηφιότητα με το ανακαινισμένο της στάδιο.

Newsroom Cyclades Voice