Αθλητισμός

pankykladiko11

Το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ξεκίνησε και επίσημα, πλέον, το Σάββατο 11/6 με την εκδήλωση παρουσίασης στον κόσμο του νησιού που θα το φιλοξενήσει, την όμορφη Πάρο, με φόντο ένα ειδυλλιακό τοπίο στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και άψογους οικοδεσπότες τους προέδρους των τριών ομάδων που διοργανώνουν από κοινού το τουρνουά Λουκά Σκιαδά (Α.Μ.Ε.Σ.Νηρέας), Μαρία Κουτσονικολή (Α.Ο.Πάρου) και Άγγελο Τσιγώνια(Α.Μ.Ε.Σ.Μαρπησσαϊκός).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, η αντιδήμαρχος Δώρα Σαρρή, ο πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Πάρου Αθανάσιος Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος ο αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων Νίκος Παρίσης με τον γεν.γραμματέα Γιώργο Παρούση, μέλη συλλόγων, μικροί ποδοσφαιριστές και γονείς όλων των σωματείων της Πάρου, ενώ κόσμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Νίκος Σπυρόπουλος και ο Παριανός Αντώνης Πετρόπουλος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή φωτογραφική αναδρομή από όλα τα προηγούμενα Πανκυκλαδικά και αμέσως μετά ο Κυκλάδιος (μασκότ του Πανκυκλαδικού) έκανε την είσοδό του όπου αποθεώθηκε από τους μικρούς μας φίλους. Οι χαιρετισμοί των συνδιοργανωτών ξεκίνησαν με την ανάγνωση επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Ιωάννη Μαργαρίτη ο οποίος δεν μπόρεσε να δώσει το παρών και αμέσως μετά ανέβηκαν στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πάρου, ο Έπαρχος Πάρου, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ.Κ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και μέσα από  μία σύντομη και περιεκτική ομιλία μας παρουσίασε το σύνολο των δράσεων και κοινωνικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Π.Σ.Α.Π. με μοναδικό σκοπό να αναδείξει την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου μας. Παράλληλα με το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελούν τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να περάσουν και σημαντικά μηνύματα στα παιδιά όπως: "Βάλε τέρμα στη βία", "Λέμε όχι στον ρατσισμό", "Γίνε δότης μυελού των οστών". Κλέινοντας την ομιλία του ο κ.Δημόπουλος προανήγγειλε τον επιμορφωτικό χαρακτήρα που σκοπεύει να δώσει ο Π.Σ.Α.Π. στο 11ο Πανκυκλαδικό κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες ομιλίες από διακεκριμένους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και θα γίνει διανομή αθλητικού υλικού σε όλες τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος, ενώ για όλους τους μικρούς αθλητές υποσχέθηκε πολλές εκπλήξεις ακόμα.

Ακολούθησε η παρουσίαση των ομάδων που συμμετέχουν, όπου να σημειωθεί ότι ο Α.Ψ.Ε.Σ.Πυθαγόρας Σάμου λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά, και αναγνώστηκαν όλοι οι χαιρετισμοί που απέστειλαν στους διοργανωτές. Αμέσως μετά η πρόεδρος του Α.Ο.Πάρου Μαρία Κουτσονικολή ανέβηκε στο βήμα κυρήσσοντας και επίσημα την έναρξη του 11ου Πανκυκλαδικού και η εκδήλωση έκλεισε από τον Μιχάλη Παπαδάκη, εκπρόσωπο της Διοργανώτριας Αρχής του τουρνουά, ο οποίος από την πλευρά του έκανε λόγο για το μήνυμα του φετινού Πανκυκλαδικού "Αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν" συνοδευόμενο με ένα βίντεο μικρής διάρκειας. Στόχος μας ως Διοργανώτρια Αρχή είναι να δώσουμε επιμορφωτικό χαρακτήρα στο τουρνουά εστιάζοντας φέτος κυρίως στους ενήλικες που εμπλέκονται με τον μαγικό κόσμο των παιδιών (γονείς, προπονητές, παράγοντες) και το κομμάτι που αφορά τη συμπεριφορά τους.
Η Πάρος λοιπόν γιορτάζει από τις 25-28 Ιουνίου, όπου 640 παιδιά από 15 ομάδες και πάνω από 400 επισκέπτες θα κατακλύσουν το νησί και μαζί με τους ντόπιους θα χαρούν το 11ο Πανκυκλαδικό Τουρνουά.
 
«Ας αφήσουμε τα παιδιά να παίξουν» - «Γίνε δότης μυελού των οστών»

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά το Sport Cyclades και τον Στάθη Ρούσσο για την κάλυψη καθώς και τον συντονιστή της εκδήλωσης Θεόφιλο Βοσινάκη.

Η Διοργανώτρια Αρχή του Πανκυκλαδικού απαρτίζεται από τους Παπαδάκη Μ., Κάμπαξη Δ, Μαράκη Π., Ζαχαρίου Γ., Λιβάνιο Στ.