Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 οι 32οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών και αθλητριών από 40 σωματεία του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και οι αθλητές του Παμμηλιακού Α.Σ.

Η αποστολή του Παμμηλιακού αποτελούνταν από έξι (6) αθλήτριες:

Κέλλυ Λιβανίου 400 μ.

Αντωνία Βήχου 100 μ.

Μιχαηλία Ζαγουρή 80 μ

Δήμητρα Μακρινού 80 μ.

Ελένη Ζαγουρή 1.200 μ.

Στελλίνα Νίνου μήκος

Ο Μηλέικος Σύλλογος αγωνίστηκε επίσης και στο ομαδικό 4x100μ. με τις: Αντωνία Βήχου, Δήμητρα Μακρινού, Κέλλυ Λιβανίου και Μιχαηλία Ζαγουρή

Την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές Ιάκωβος Καβαλιέρος και Δημήτρης Παυλάκης, καθώς και ο έφορος Στίβου Δημήτρης Ζαγουρής.

aigaiopelagitikoi stivos 2021

Το φινάλε των αγώνων βρήκε τους αθλητές και τις αθλήτριες από τα νησιά του Αιγαίου με χαμόγελα ικανοποίησης, για τη συμμετοχή τους σε ένα γεγονός με αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα. H ολοκλήρωση της δράσης σήμανε και την έναρξη της γιορτής στο στάδιο της Χίου. Ικαριώτικα, Χιώτικα και όλα τα νησιώτικα ακούσματα ένωσαν αθλητές, αθλήτριες, κριτές, εθελοντές, εκπροσώπους των σωματείων, ακόμη και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που δεν έχασαν την ευκαιρία να χορέψουν και να απολαύσουν τη γιορτή του αθλητισμού. Ικαριώτες Λημνιώτες, Καλύμνιου, ακόμη και Μυκονιάτες ακολούθησαν με επιτυχία το ρυθμό της νησιώτικης μουσικής αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως ο αθλητισμός είναι το καλύτερο μέσο για να ενώσει ανθρώπους από διάφορα μέρη.

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, στην τελετή λήξης έδωσε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, το αναμνηστικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θέλοντας να την τιμήσει για την προσφορά της στον ιστορικό θεσμό. Παράλληλα παρέδωσε τη σημαία των αγώνων, στη Λήμνο, εκεί όπου θα γίνει η διοργάνωση του 2022.

aigaiopelagitikoi stivos 2021c

Στην δεύτερη ημέρα των αγώνων, ο Δήμος Μαγγίνας (ΑΟ Μυκόνου) και ο Χριστόφορος Μερούση (ΦΟ Βροντάδου) πήγαν μαζί στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας των 3.000 μ. με τον Μαγγίνα να τερματίζει τελικά νικητής με 8.39.95 και τον Μερούση να ακολουθεί με 8.54.26. Η τρίτη θέση πήγε στον έφηβο Ανδρέα Έλληνα (Ενωση Καζώνης Κάλυμνος 2000), που πέτυχε 9.53.87.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της 14χρονης Παρασκευής Γαλανού (ΑΟ Ρόδου η Καλλιπάτειρα), που διένυσε τα 150 μ. σε 19.96 (-0,6) και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας των αγώνων - Σάββατο 9/10/2021

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας των αγώνων - Κυριακή 10/10/2021

Οι αγώνες έγιναν με βάση το εγκεκριμένο από την ΓΓΑ, υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εξάλλου, το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα με εκπροσώπους των σωματείων του Αιγαίου. Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Κώστας Τριαντάφυλλος και Βούλα Παχατουρίδου, καθώς και οι πρόεδροι των ΕΑΣ του Αιγαίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ακούστηκαν απόψεις και τοποθετήσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τον στίβο της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

aigaiopelagitikoi stivos 2021a