Η αυξητική στήθους με λίπος αποτελεί τη νέα μεγάλη εξέλιξη στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής σε σχέση με την προσθετική στήθους.

Τι είναι όμως η αυξητική στήθους με λίπος;

Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο αυτό που λέει η λέξη. Πρόκειται για μία αυξητική στήθους που πραγματοποιείται με την προσθήκη λίπους αντί των συνηθισμένων επιθεμάτων σιλικόνης.

Πως πραγματοποιείται η αυξητική στήθους με λίπος

Η αυξητική στήθους απαντάται συχνά με την ονομασία λιπομεταμόσχευση εξαιτίας της διαδικασίας η οποία πραγματοποιείται προκειμένου να επιτευχθεί η προσθετική στήθους. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί την μεταφορά λίπους από ένα άλλο σημείο του ατόμου και τη χρήση του προκειμένου να προστεθεί όγκος στο στήθος της γυναίκας.

Τα σημεία από τα οποία αφαιρείται το λίπος που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτά στα οποία υπάρχει συνήθως περίσσευμα και δεν είναι άλλα από την κοιλιά, τους μηρούς, τους γλουτούς κτλ. Πρακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίπος από οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Τα πλεονεκτήματα απέναντι στην προσθετική στήθους

Η αυξητική στήθους με λίπος παρουσιάζει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με την προσθετική στήθους με επιθέματα σιλικόνης.

  1. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο επεμβάσεις σε μία το περισσευούμενο λίπος από μία προβληματική περιοχή φεύγει (λιποαναρρόφηση), για να χρησιμοποιηθεί σε σημείο που υπάρξει έλλειψη (αυξητική στήθους).
  2. Πρόκειται για μία μέθοδο σχεδόν ανώδυνη και με ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.
  3. Το λίπος προέρχεται από το σώμα της γυναίκας που υποβάλλεται στην προσθετική στήθους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποτελεί υλικό απόλυτα συμβατό, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την πιθανότητα αλλεργικού επεισοδίου ή οποιονδήποτε άλλων επιπλοκών.
  4. Η αύξηση του στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί σταδιακά δίνοντας χρόνο για επανεξέταση της κατάστασης.
  5. Τέλος ένα μεγάλο πλεονέκτημα συνδέεται με τις τιμές στις οποίες αντιστοιχεί η αυξητική στήθους με λίπος. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να πει ότι συγκριτικά με την κλασσική προσθετική στήθους η λιπομεταμόσχευση υπερέχει καθώς πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χαμηλότερες τιμές αφού δεν υπάρχει το κόστος των επιθεμάτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Επικοινωνήστε σήμερα με τον κορυφαίο πλαστικό χειρουργό Δρ Ζήση Μπουκουβάλα και λύστε κάθε απορία σας!