Κάποιοι από εσάς μπορεί να προχωρήσατε πρόσφατα στην κατασκευή σπιτιού που πάντα ονειρευόσασταν. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να αποκτήσατε ένα μεγαλύτερο σπίτι το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας και θα είναι λειτουργικό. Εάν απλά έχετε πραγματοποιήσει μία ανακαίνιση σπιτιού, είναι επίσης λογικό να δώσατε νέα μορφή στο σπίτι σας και να κάνατε μία αναδιανομή των χώρων του. Έτσι λοιπόν έχετε αποκτήσει ένα σπίτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα διαθέτει αρκετό χώρο. Θα δούμε λοιπόν πως μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας, το οποίο ουσιαστικά σας ‘περισσεύει’!

Εάν δε δέχεστε συχνά επισκέψεις, τότε δε χρειάζεται να προσαρμόσετε το δωμάτιο αυτό ως ξενώνα. Αντί αυτού, μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό το γραφείο σας έχοντας έναν προσωπικό χώρο για εργασία ή και μελέτη. Ακόμα και αν το σπίτι δεν είναι ο χώρος εργασίας σας, το δωμάτιο αυτό κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει το χώρο όπου θα οργανώνετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις και θα σας χαρίζει απομόνωση ώστε να δουλέψετε στον υπολογιστή σας.

Εάν η γυμναστική περιλαμβάνεται στο καθημερινό σας πρόγραμμα, μπορείτε κάλλιστα να μετατρέψετε το δωμάτιο αυτό του σπιτιού σε γυμναστήριο. Μπορείτε να τοποθετήσετε λοιπόν τα όργανα γυμναστικής της επιλογής σας, διάφορα στρώματα και -γιατί όχι;- να κάνετε την προπόνησή σας εκεί ακόμα και με τη βοήθεια του γυμναστή σας.

Στην περίπτωση όπου έχετε παιδιά, θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα εάν μετατρέψετε το δωμάτιο αυτό σε play room. Τα παιδιά αγαπούν πολύ να έχουν το δικό τους χώρο και να μπορούν να παίξουν ξέγνοιαστα. Ταυτόχρονα, θα μάθουν να είναι υπεύθυνα, αφού θα πρέπει να οργανώνουν και να διατηρούν το χώρο αυτό τακτοποιημένο.

Εάν διαθέτετε πολλά ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και οι αποθηκευτικοί χώροι του σπιτιού σας νιώθετε ότι δεν επαρκούν, μπορείτε κάλλιστα να μετατρέψετε το δωμάτιο αυτό σε walk-in closet. Μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμάστρες και να οργανώσετε τα ρούχα, τα παλτό σας, τα αξεσουάρ σας και τα παπούτσια σας, καθώς θα τα έχετε όλα συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο. Ακόμα, έχετε την επιλογή να τοποθετήσετε έναν ή περισσότερους καθρέπτες στο χώρο, ώστε να δοκιμάζετε άνετα τους αγαπημένους σας συνδυασμούς ρούχων.

Για όσους αγαπούν πολύ το σινεμά, ας σκεφτούν να μετατρέψουν το δωμάτιο αυτό σε home theater. Προμηθευτείτε έναν άνετο καναπέ, μία τηλεόραση με μεγάλη οθόνη ή προτζέκτορα και είστε έτοιμοι. Τα τελευταία μπορείτε με λίγο ψάξιμο να τα βρείτε σε πολύ λογικές τιμές. Εάν πάλι είστε λάτρεις των βιβλίων, τότε η μετατροπή του δωματίου αυτού σε αναγνωστήριο νομίζω είναι ό, τι πρέπει για εσάς. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, τοποθετώντας τη βιβλιοθήκη σας ή και διάφορα ράφια με τα αγαπημένα σας βιβλία, και φυσικά μία άνετη πολυθρόνα ή καναπέ ώστε να διαβάζετε εκεί. Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο επίσης για το διάβασμα, για αυτό και δώστε προσοχή στα φωτιστικά που θα επιλέξετε για το χώρο αυτό.