Η καθαριότητα της κουζίνας μπορεί να γίνει μια πολύ απαιτητική δουλειά, ειδικότερα αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνεται τακτικά. Λίγα σημεία του σπιτιού σας είναι πιο εκτεθειμένα στην σκόνη, τα χνούδια και τα βακτήρια περισσότερο από τα έπιπλα κουζίνας σας. Τα παιδιά ανοίγουν και κλείνουν τα ντουλάπια, σκόνη και σκουπιδάκια έρχονται στην κουζίνα σας από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ οι αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Να θυμάστε όμως ότι η κουζίνα σας θα πρέπει να είναι συνεχώς καθαρή κι άρα υγιεινή για εσάς και τους δικούς σας.

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μερικές πρακτικές συμβουλές, κάποιες από τις οποίες ίσως εφαρμόζετε ήδη, για να διατηρείτε τα έπιπλα κουζίνας σας ασφαλή από την βρομιά και τα βακτήρια.

thinktank10192 epipla kouzinas

  1. Ζεστό νερό. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρόνο να ψεκάσετε την κουζίνα σας με κάποιο απορρυπαντικό, το ζεστό νερό με ένα πανάκι μπορεί να απομακρύνει κάποια μικρόβια από τον πάγκο και τις επιφάνειές των επίπλων σας. Αν έχετε ακόμα και λίγη σκόνη καθαρισμού, μπορείτε να την διαλύσετε στο νερό.
  2. Ξύδι και νερό. Αν δεν έχετε υγρά απορρυπαντικά, το ξυδόνερο είναι ένα καλό υποκατάστατο, ιδιαίτερα για βρωμιές που έχουν γίνει από βρώμικα χέρια.
  3. Σόδα και νερό. Η μαγειρική σόδα μπορεί να απελευθερώσει τα έπιπλα κουζίνας σας από τους επίμονους λεκέδες. Δημιουργήστε μια πάστα από σόδα και νερό, αφήστε την ν’ αφρίσει κι ύστερα σκουπίστε το μ’ ένα βρεγμένο πανί.
  4. Λιποδιαλυτές. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για την αφαίρεση λιπών από τα έπιπλα κουζίνας Αθήνα. Ο γενικός κανόνας είναι να διαλύετε ένα καπάκι απορρυπαντικού σε δύο κούπες νερό. Να στραγγίζετε καλά το πανάκι καθαρισμού, γιατί δεν κάνει να καταβρέχετε τα έπιπλα κουζίνας σας. Σκουπίστε γρήγορα μ’ ένα πανί, για να μην ρουφήξουν νερό.
  5. Προσοχή αν τα έπιπλα κουζίνας σας είναι φρεσκοβαμμένα ή βαμμένα με μπογιές βασισμένες στο νερό. Σε αυτή την περίπτωση αποφύγετε τα πολλά απορρυπαντικά, το επίμονο τρίψιμο και την μαγειρική σόδα γιατί μπορούν να ξεβάψουν τα έπιπλά σας.
  6. Αν διαθέτετε μεταλλικά έπιπλα κουζίνας Αθήνα, ο καθαρισμός είναι πολύ πιο εύκολος και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλους τους παραπάνω τρόπους. Τα μεταλλικά έπιπλα κουζίνας καθαρίζονται πιο εύκολα και μπορείτε να τα κάνετε να γυαλίσουν με λίγη φροντίδα.

Κλείνοντας, τα έπιπλα κουζίνας σας, είναι ο συνδετικός κρίκος με την τροφή σας, οπότε φροντίστε τα τακτικά. Αν σκέφτεστε ν’ αγοράσετε καινούργια έπιπλα κουζίνας Αθήνας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην σελίδα mathios.com.gr για να δείτε τον πλήρως ενημερωμένο της κατάλογο.