Όλα τα σπίτια ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρειάζονται αλλαγές και βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις τους, αφού όπως είναι φυσικό, περνώντας τα χρόνια, αυτές φθείρονται, παύουν να λειτουργούν σωστά και μπορεί ακόμα να καθίστανται και επικίνδυνες.

Έτσι είναι σημαντικό, να προχωράμε σε ουσιώδεις αλλαγές. Τέτοιες σημαντικές αλλαγές είναι η μόνωση ταράτσας και η ανακαίνιση μπάνιου, αφού η μη επένδυση σε αυτές μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα.

Προβλήματα από την έλλειψη της μόνωσης ταράτσας

  • Η υγρασία στο ταβάνι είναι η πιο συνηθισμένη μορφή υγρασίας στον τοίχο. Μπορεί να συνδυάζεται με κιτρίνισμα του ταβανιού ή μούχλα στον τοίχο. Όταν λοιπόν η υγρασία στο ταβάνι προκαλεί ένα κιτρίνισμα, είναι πιθανότατα ζήτημα στεγανοποίησης ή υγρομόνωσης. Αυτό δηλαδή πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ταράτσα και ένα μέρος υγρασίας έχει βρει δίοδο και κατευθύνεται προς το ταβάνι σας.
  • Μεγάλα κομμάτια σοβά να πέφτουν με κίνδυνο τραυματισμού των ενοίκων. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και δυστυχώς είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε συνέχεια στις επισκευές και ανακαινίσεις που κάνουμε.
  • Εμφανίζεται ο οπλισμός της πλάκας της οροφής με αποτέλεσμα να οξειδώνονται τα σίδερα της οικοδομής.
  • Το χειμώνα τα διαμερίσματα είναι πολύ κρύα και το καλοκαίρι πολύ ζεστά.

Προβλήματα που καθιστούν απαραίτητη την ανακαίνιση μπάνιου

  • Χαμηλή πίεση νερού

Το πρόβλημα της χαμηλής πίεσης νερού μπορεί να σχετίζεται με την παροχή ύδρευσης του δικτύου της περιοχής σας. Αλλά συχνά, μπορεί να προκληθεί και από τη συσσώρευση ιζημάτων, γι' αυτό και ένας καθαρισμός στις βρύσες μπορεί να λύσει το ζήτημα.

  • Διαρροή στις σωληνώσεις

Οι διαρροές μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές και να δημιουργήσουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα στα δομικά υλικά. Αν και η αντικατάσταση ενός σωλήνα που έχει διαρροή δεν είναι πολύπλοκη δουλειά, μπορεί να φέρει μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι. Έτσι, ίσως να θέλετε να κάνετε μια συμφωνία για την ολική αποκατάσταση της βλάβης για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα για τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των υλικών.

  • Τρέχει το καζανάκι της τουαλέτας

Αντικαταστήστε τον εσωτερικό μηχανισμό στο καζανάκι. Για τα περισσότερα μοντέλα, οι έτοιμοι μηχανισμοί που υπάρχουν στο εμπόριο λειτουργούν καλά. Αν δεν τα καταφέρετε, καλύτερα να καλέσετε τον υδραυλικό.

  • Βουλωμένες αποχετεύσεις

Εάν το νερό από την μπανιέρα, τον νεροχύτη ή την τουαλέτα δεν φεύγει, μπορεί να έχετε πλήρες ή μερικό φράξιμο στην αποχέτευση. Συχνά, η ειδική βεντούζα μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

  • Στάζει η βρύση

Μια βρύση που στάζει μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική αν δεν ξέρετε πώς να την σταματήσετε. Αυτό θα σας κοστίσει στο λογαριασμό του νερού. Όλοι οι νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με λαστιχένιες ροδέλες για την αποτελεσματική συγκράτηση της ροής του νερού. Σε ορισμένους υπάρχουν ανθεκτικά κεραμικά λαστιχάκια για στεγανή σφράγιση. Εξαιτίας της φυσικής φθοράς, κάποια στιγμή αυτά θα χρειαστούν αντικατάσταση.

Για να γλιτώσουμε λοιπόν από τέτοιου είδους προβλήματα είναι σημαντικό να προχωρήσουμε άμεσα σε μόνωση ταράτσας και ανακαίνιση μπάνιου.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr