Η κάνναβη είναι μια από τις παλαιότερες βιομηχανίες στον πλανήτη, που χρονολογούνται πάνω από 10000 χρόνια. Η κάνναβη καλλιεργείται ειδικά για βιομηχανική χρήση και επομένως περιέχει πολύ χαμηλά επίπεδα κανναβινοειδών (THC). Χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε ρούχα και όλο και περισσότερο σε καλλυντικά, χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή χαρτιού, υφασμάτων, δομικών υλικών, τροφίμων, φαρμάκων, χρωμάτων, απορρυπαντικών, βερνικιών, λαδιών, μελανιών και καυσίμων.

Το έλαιο κάνναβης είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και 6 και απορροφάται κατευθείαν στο δέρμα, προσφέροντας κάθε είδους οφέλη. Η έρευνα έχει δείξει ότι το έλαιο κάνναβης, πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και θρεπτικά συστατικά, βοηθά τη φυσική ικανότητα του σώματος να επουλωθεί. Λόγω της ικανότητάς του να αποκαθιστά και να υγραίνει το δέρμα, το λάδι έγινε όλο και πιο δημοφιλές για καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης σώματος.

Όλο και περισσότερο η κάνναβη μπαίνει στα καλύτερα φυσικά καλλυντικά προϊόντα στην Ελλάδα. Ακολουθεί μια κριτική για μερικά εξαιρετικά προϊοντα κάνναβης:

Hemp Βalm | Elixinol Κρέμα Κάνναβης - Αυτό το προϊόν εισχωρεί στο δέρμα σχεδόν αμέσως και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία των χεριών σας είτε λόγω καιρικών συνθηκών, είτε λόγω συχνής χρήσης απορρυπαντικών. Τα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά μέσα σε λίγες ώρες. Έντονη θεραπεία για δέρμα που έχουν ανάγκη από υγρασία. Με πλούσιο έλαιο κανναβιδιόλης, παρθένο λάδι Andiroba, καθαρό βούτυρο Ucuuba και μπλε μούλεϊ ευκάλυπτος συμβάλουν στην αντιμετώπιση ενός ξηρού, ταλαιπωρημένου δέρματος ενώ ταυτόχρονα προάγουν την βέλτιστη υγειά του. 

Trompetol Hemp Salve Extra & Tea Tree| Κρέμα Σώματος
Η κάνναβη περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που παρέχουν υγρασία στο δέρμα, επίσης η προσθήκη του αιθέριου ελαίου Tea Tree έχει ισχυρές αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ως εκ τούτου η κρέμα αυτή είναι κατάλληλη για την θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος όπως έκζεμα έρπης κ.α.

Κεραλοιφή Κάνναβης – Kannabio | Panacea
Eνα πολύ χρήσιμο και καταπραϋντικό προϊόν για πληγές , κοψίματα ή καψίματα σε οποιαδήποτε εποχή. Περιέχει κερί μέλισσας και εξαιρετικά παρθένο αγουρέλαιο ψυχρής έκθλιψης, είναι εμπλουτισμένο με έλαιο κάνναβης, αυτό το βάλσαμο ισχυρίζεται ότι καταπραΰνει και ενυδατώνει το πολύ ξηρό δέρμα. Το προϊόν θα διαρκέσει πολύ, ακόμη και όταν εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα.

Από τότε, τα καλλυντικά κάνναβης έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερο και τα οφέλη στη φροντίδα του δέρματος έχουν δει αυτά τα προϊόντα να αναπτύσσονται στην Ελλάδα. Αυτά τα προϊόντα θα συνδυάζονται  πάντα ένα μικρό αστείο όταν αναφέρονται σε φίλους λόγω της σύνδεσης με την κάνναβη, αλλά τα αστεία συνήθως σταματούν όταν οι χρήστες βλέπουν τα πραγματικά οφέλη.