Η διακόσμηση αποτελεί μία πολύ δημιουργική ενασχόληση, την οποία όλοι έχουν σε ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Όσον αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού, τα πράγματα δεν είναι δύσκολα εάν έχετε καταλήξει στο στυλ και στα αντικείμενα που σας αρέσουν και επιθυμείτε να βλέπετε καθημερινά ώστε νι νιώθετε ευχάριστα. Εκτός βέβαια από τις κλασικές τάσεις στη διακόσμηση, πλέον βλέπουμε ότι αυτή έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι πολύ πιο πρωτότυπη. Μπορείτε δε, να χρησιμοποιήσετε για αυτή και παλιά αντικείμενα τα οποία θα ενσωματώσετε στους χώρους του σπιτιού σας, ανανεώνοντάς τους.

Ξεκινώντας από το χολ, το οποίο είναι το πρώτο σημείο του σπιτιού όπου όλοι βλέπουν μόλις μπαίνουν σε αυτό, δε χρειάζεται να κινηθείτε στο κλασικό στυλ τοποθετώντας πίνακες ή κάδρα στους τοίχους του. Αντί αυτών, μπορείτε να κρεμάσετε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και ακόμα, μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα σημείο του έναν μαυροπίνακα, ώστε να ζωγραφίζετε με κιμωλία σε διάφορα χρώματα ό, τι επιθυμείτε. Αναμφίβολα είτε τοποθετήσετε τον πίνακα στο χολ είτε στο διάδρομο του σπιτιού σας, θα είναι μία πρωτότυπη κίνηση.

Κάτι που αφορά στη διακόσμηση του σαλονιού ή του καθιστικού σας και ίσως δεν έχετε δει έως τώρα, είναι η τοποθέτηση ενός ποδηλάτου στον τοίχο ως διακοσμητικό στοιχείο. Μπορείτε να τοποθετήσετε το ποδήλατο είτε κάθετα είτε οριζόντια, ανάλογα με το χώρο τον οποίο διαθέτετε, και αυτό μπορεί να είναι είτε ένα καινούριο είτε ένα πιο παλιό vintage αισθητικής. Είτε είστε λάτρεις της ποδηλασίας είτε όχι, το στοιχείο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον ως διακοσμητικό και θα κάνει το χώρο σας ανάρπαστο.

Εάν σας αρέσουν οι λιτές γραμμές στην τραπεζαρία σας και αναρωτιέστε τι θα ταίριαζε σε αυτήν, μπορείτε να κρεμάσετε στον τοίχο της ένα υφαντό ή ένα παραδοσιακό χαλί. Τα τελευταία εάν δεν τα έχετε ήδη μπορείτε να τα προμηθευτείτε από διάφορες περιοχές της χώρας οι οποίες ειδικεύονται στην κατασκευή τους - κάτι που δε θα είναι καθόλου δύσκολο. Αναμφίβολα τα σχέδια και τα χρώματά τους θα ‘ζωντανέψουν’ ευχάριστα το χώρο της τραπεζαρίας σας, δίνοντάς του έναν αυθεντικό χαρακτήρα.

Όσον αφορά στο υπνοδωμάτιό σας και τη διακόσμηση του, μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ‘επενδύσετε’ σε ένα πρωτότυπο κεφαλάρι για το κρεβάτι σας εάν δε διαθέτει ήδη. Μία πολύ πρωτότυπη πρόταση είναι να τοποθετήσετε ένα παλιό πατζούρι το οποίο θα έχετε βάψει στο αγαπημένο σας χρώμα, ή να κρεμάσετε ένα ριχτάρι στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι σας. Μία πρωτότυπη πρόταση για τον τοίχο του δωματίου σας είναι να κρεμάσετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα πάνω από το μπουντουάρ σας, ώστε να τα έχετε πάντα διαθέσιμα και παράλληλα να έχετε ένα διαφορετικό διακοσμητικό στοιχείο.

Για όποιο διακοσμητικό αντικείμενο και αν επιθυμείτε, καθώς και για όποιο έπιπλο χρειάζεστε, από τραπεζαρίες και καναπέδες έως κρεβάτια, σίγουρα θα τα βρείτε όλα στα έπιπλα maison.gr.