Τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή των τατουάζ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μόδες, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να αποκτούν ένα ή πολύ περισσότερα στο σώμα τους. Παρόλα αυτά, πολλοί από αυτούς δε συνειδητοποιούν ενδεχομένως ότι πρόκειται να το έχουν για πάντα στο σώμα τους και αποφασίζουν να το σβήσουν. Το σβήσιμο τατουάζ (TattooLaser) βέβαια αλλάζει ανάλογα με τον τύπο του και τη μέθοδο που θα επιλέξετε ώστε να το αφαιρέσετε. Ας δούμε λοιπόν όλους τους τύπους τατουάζ και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά.

Αρχικά, έχουμε τα ερασιτεχνικά τατουάζ τα οποία δεν εφαρμόζονται από κάποιον επαγγελματία. Αυτά είναι συνήθως μικρότερα, τα χρώματά τους είναι ανοιχτότερα και το επίπεδο στο οποίο εφαρμόζονται είναι πιο επιφανειακό, με βελόνες ή με αυτοσχέδια μηχανήματα. Το γεγονός ότι είναι ερασιτεχνικά σας εξυπηρετεί εάν θέλετε να τα αφαιρέσετε, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο.

Τα επαγγελματικά τατουάζ είναι τα επόμενα για τα οποία θα κάνουμε λόγο, με αυτά να είναι μόνιμα και αρκετά πιο σταθερά, με αποτέλεσμα να απαιτούνται πολλές περισσότερες συνεδρίες για την αφαίρεσή τους.

Τα κοσμητικά τατουάζ είναι αρκετά δημοφιλή τον τελευταίο καιρό, αφού αφορούν στο μακιγιάζ το οποίο γίνεται πλέον μόνιμο και πολλές γυναίκες το επιλέγουν προκειμένου να μη βάφονται κάθε μέρα. Αυτό εφαρμόζεται συνήθως στα χείλια με τη μορφή περιγράμματος, στα φρύδια, καθώς και στα μάτια με τη μορφή eyeliner. Τα τατουάζ αυτά λόγω της φύσης τους συνήθως περιέχουν χρώματα όπως το καφέ, το λευκό και το κόκκινο, καθώς και υλικά όπως το οξείδιο σιδήρου και το διοξείδιο τιτανίου. Τα τελευταία δυστυχώς είναι και πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Ακόμα, υπάρχουν και τα τραυματικά τατουάζ, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν συνήθως μετά από μία τομή στο ίδιο σημείο, καθώς και λόγω ενός τραυματισμού. Ακόμα, σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, εάν το τατουάζ υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι βαθύ, υπάρχει η περίπτωση να γίνει έκρηξη της χρωστικής λόγω της πίεσης με την οποία τοποθετήθηκε στο δέρμα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, τα τατουάζ εφαρμόζονται και στην ιατρική, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση μαστού στην περίπτωση συμπλέγματος θηλής ή για τη σήμανση ενός περικαρπίου για ενημέρωση για παθήσεις κατά τη διάρκεια επειγόντων περιστατικών. Τα τατουάζ αυτά είναι και εύκολο να αφαιρεθούν, καθώς εφαρμόζονται με ασφάλεια.

Όσον αφορά στις μεθόδους αφαίρεσης των τατουάζ, αυτές ποικίλλουν ανάλογα με αυτό, καθώς και με τον τρόπο που επιθυμείτε να επιλέξετε. Οι πιο διαδεδομένοι τρόποι για να το σβήσετε είναι με την εφαρμογή λέιζερ και με χειρουργική επέμβαση. Ακόμα μπορεί να συναντήσετε τη μέθοδο αφαίρεσης με την εφαρμογή ειδικής κρέμας ή με παλμικό φως. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε είναι σχετικά ανώδυνη και δεν πρόκειται να σας αφήσει ένα ανεπιθύμητο σημάδι.