Το μασάζ κυτταρίτιδας ή αλλιώς το λεμφικό μασάζ είναι ο συνδυασμός των τεχνικών που εφαρμόζονται προκειμένου να αποτοξινωθεί η λέμφος και να αντιμετωπιστεί η συσσώρευση τοξικών και βλαβερών ουσιών σε διάφορα σημεία του σώματος μας. Επιπρόσθετα με τις έντονες μαλάξεις που θα πραγματοποιηθούν στα επίμαχα σημεία θα ενεργοποιηθεί και ο μεταβολισμός με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις και ως συνέπεια αυτού, να δούμε θεαματική μείωση πόντων και λίπους.

Πως λειτουργεί το λεμφικό μασάζ;

Τα βασικότερα στοιχεία για το μασάζ κυτταρίτιδας είναι ένας πολύ καλός και εξειδικευμένος επαγγελματίας θεραπευτής καθώς και ένα κρεβάτι μασάζ, αφού πρέπει να βρίσκεστε σε πλήρη ακινησία κατά την διάρκεια της θεραπείας με το σώμα σε οριζόντια θέση ώστε ο θεραπευτής να ασκήσει τις πιέσεις στα κατάλληλα σημεία. To λεμφικό μασάζ δεν αποτελεί μια μεμονωμένη θεραπεία που θα μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για την κατάλληλη θεραπεία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κυτταρίτιδα αλλά και πόσο γρήγορα το σώμα μας την εξαλείφει μέσω του μασάζ. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους  δύο παράγοντες, θα σας ενημερώσει ο θεραπευτής τον συνολικό αριθμό επισκέψεων καθώς και την συχνότητα που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχει και η κυτταρίτιδα η οποία δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη και βρίσκεται κάτω από το δέρμα την οποία ο θεραπευτής θα εντοπίσει και ενδεχομένως με δυο τρεις επιπλέον συνεδρίες θα εξαλειφθεί και αυτή.

Τι αποτελέσματα έχει;

Το λεμφικό μασάζ πέρα από την εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι αποτελεσματικό και σε άλλες περιπτώσεις. Αρχικά οι μαλάξεις που εφαρμόζει ο θεραπευτής είναι αρκετά έντονες γεγονός που δημιουργεί υπεραιμία στα σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ανάπλαση της επιδερμίδας καθώς και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι μετά από κάποιες συνεδρίες είναι ορατά τα αποτελέσματα τόσο στην όψη όσο και στην ποιότητα της επιδερμίδας μας.
Επιπλέον βοηθάει στην επούλωση ραγάδων και ουλών λόγω της αύξησης της τοπική λεμφικής κυκλοφορίας.

Βάση ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί, η καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος συνδέεται άρρητα με την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Συνεπώς όταν δεν λειτουργεί σωστά η λέμφος, το ανοσοποιητικό μας δεν παράγει ικανοποιητική ποσότητα αντισωμάτων με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε.

Το λεμφικό μασάζ πραγματοποιείται σε όλα τα σημεία του σώματος και κυρίως εκεί που εμφανίζεται έντονη συσσώρευση κυτταρίτιδας με σκοπό την απελευθέρωση των σημείων που έχει κλειδώσει η λέμφος.

Όπως αντιλαμβάνεστε το λεμφικό μασάζ έχει πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες που αφορούν τόσο στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας, όσο και σε θέματα που αφορούν το τοπικό πάχος.

Δείτε και άλλα άρθρα σαν και αυτό...