Μιας και το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ μαζί με τον καιρό σταδιακά αλλάζει και η διάθεση μας-φυσικά και αυτή προς το καλύτερο! Και κάθε φορά που μας συμβαίνει αυτό νιώθουμε την ανάγκη να αλλάξουμε τον κόσμο γύρω μας και τα πράγματα που αγαπάμε προς το καλύτερο. Έτσι, σε αυτή τη φάση άλλοι νιώθουν την ανάγκη να βελτιώσουν το σώμα τους, το αυτοκίνητό τους και φυσικά άλλοι να κάνουν παρεμβάσεις στο σπίτι τους. Στις παρακάτω γραμμές θα μιλήσουμε συνεπώς για τις μικρές ή μεγάλες πινελιές που μπορούμε να βάλουμε στο χώρο μας προκειμένου να τον ομορφύνουμε αλλά και να τον προσαρμόσουμε ακόμη περισσότερο στις ανάγκες μας καθώς αυτές αναδύονται μέσα από την καθημερινότητα. Άλλωστε, εμείς οι ίδιοι που βιώνουμε τις δυσκολίες και τις ευκολίες είμαστε και οι μοναδικοί που μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σχολιάζοντας λίγο τις συνθέσεις σαλονιού και γενικώς τα έπιπλα αλλά και ότι άλλο θα μπορούσε να αλλάξει το καθιστικό μας προς το καλύτερο. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα φωτιστικά. Εκτός από τα κλασσικά κρεμαστά φωτιστικά υπάρχουν και αυτά του δαπέδου. Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά της μόδας και προσδίδουν μια ρομαντικότητα και έλξη στο χώρο του σαλονιού μας, ενώ ταυτόχρονα είναι σίγουρα κάτι εναλλακτικό που δεν συναντάμε σε πολλά σπίτια φίλων ή συγγενών. Εκτός από αυτά οι καναπέδες και οι πολυθρόνες που θα διαλέξουμε είναι μείζονος σημασίας μιας και είναι αυτά τα έπιπλα που θα μας ξεκουράσουν ύστερα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μια εκδρομή στο ύπαιθρο. Κατά συνέπεια, η επιλογή τους θα πρέπει να είναι όσο πιο επιτυχημένη γίνεται.

kostouros allaxe to twra 230620

Τα σύνθετα από την άλλη χαρακτηρίζουν ολόκληρο το χώρο της σαλονοτραπεζαρίας θα λέγαμε και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να είναι καλόγουστα αλλά και λειτουργικά βάσει των αναγκών μας. Θα ήταν λάθος να αντιγράψουμε μια σύνθεση σαλονιού που είδαμε σε ένα άλλο σπίτι καθώς είναι μάλλον απίθανο να ταιριάξει το ίδιο απόλυτα και σωστά και στο δικό μας χώρο. Επιπρόσθετα, μπορούμε να τους δώσουμε το στυλ και το ύφος της επιλογής μας αλλά δεν θα ήταν συνετό να ακολουθούν τις γραμμές και τους χρωματισμούς της κουζίνας επειδή τότε μάλλον θα έμοιαζαν ως μια συνέχεια αυτής. Τα τραπεζάκια σαλονιού επίσης είναι συνήθως ένα διακριτικό έπιπλο που πολλές φορές περνάει απαρατήρητο από τους προσκεκλημένους μας γεγονός που μάλλον μας δυσαρεστεί. Το φταίξιμο όμως είναι όλο δικό μας καθώς δεν δώσαμε την δέουσα προσοχή κατά την επιλογή είτε λόγω βιασύνης είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών είτε και για τους δύο προαναφερθέντες λόγους. Αυτό το θλιβερό τραπεζάκι που πλέον θέλουμε να το κρύβουμε παρά να το δείχνουμε μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με ένα πιο μοντέρνο και ταιριαστό με το σπίτι μας. Το αυτό ισχύει και για τη σύνθεση.

Τέλος, κυρίαρχο ρόλο σε ένα σπίτι παίζουν πάντα οι αποχρώσεις στους τοίχους και οι κουρτίνες. Έχετε ποτέ παρατηρήσει πόσο άδειο και «κρύο» φαίνεται το σπίτι σας όταν έχετε αφαιρέσει τις κουρτίνες προκειμένου να καθαριστούν; Αυτός είναι ένας από τους λόγους που χρησιμοποιούμε κουρτίνες σε κάθε άνοιγμα, πόρτα και παράθυρο εδώ και δεκαετίες. Πραγματικά μετατρέπουν το χώρο από ένα «ψυχρό» κτίριο σε ένα πραγματικά «ζεστό» σπίτι γεμάτο θαλπωρή και αγάπη. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προστατεύουν και τα υπόλοιπα έπιπλα από τις ζημιογόνες ακτίνες του ήλιου αλλά και εμάς από τα αδιάκριτα βλέμματα περαστικών και γειτόνων. Μας βοηθούν δηλαδή να διαφυλάσσουμε την ιδιωτικότητά μας. Τα χρώματα επίσης είναι πασίγνωστο ότι έχουν την ικανότητα να αλλάζουν τη διάθεση μέχρι και την όρεξη για φαγητό ή για μελέτη ή για άθληση (σύμφωνα με κάποιες έρευνες). Άρα, δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε ούτε να αδιαφορούμε την ώρα της επιλογής τους καθώς δεν είναι κάτι εύκολο ούτε ιδιαίτερα οικονομικό το να βάφουμε κάθε χρόνο το σπίτι μας από την αρχή!