Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη η οποία αποτελεί στοιχείο της δομής του σώματος μας και είναι το κύριο συστατικό των νυχιών μας. Η σωστή φροντίδα των νυχιών μας, προστατεύει τόσο τα δάχτυλα των χεριών όσο και των ποδιών μας από τραυματισμούς.
Στην πραγματικότητα, η έννοια της φροντίδα των νυχιών τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για καλλωπιστικούς λόγους υπάρχει περισσότερο από ένα αιώνα.

 Η τακτική φροντίδα των νυχιών μας μπορεί να γίνει από την άνεση του σπιτιού μας απλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι. Στην συνέχεια με ένα ειδικό εργαλείο νυχιών ‘’σπρώχνετε’’ τα επωνύχια και με έπειτα με ένα πενσάκι κόβετε τα ακανθώδη άκρα (παρανυχίδες). Τελειώνοντας χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα χεριών και κάντε απαλό μασάζ.

Μια από τις πιο συνηθισμένες τεχνικές για την φροντίδα των νυχιών είναι το μανικιούρ. Οι επαγγελματίες στο μανικιούρ έχουν αρκετές γνώσεις σχετικά με την φροντίδα των νυχιών. Το U HAIR POINT το κομμωτήριο στο Γαλάτσι, διαθέτει έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι θα σας παρέχουν υπηρεσίες περιποίησης νυχιών ανάλογα με τις ανάγκες σας. Είναι σημαντικό να αναζητάτε επαγγελματικό μανικιούρ κάθε μήνα για να διατηρείτε την υγεία και την ομορφιά των νυχιών σας.

Ωστόσο όταν αυτό δεν είναι εφικτό παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας και να προστατεύεστε τα νύχια σας.

  1. Χρησιμοποιήστε σαπούνι, βουρτσάκι νυχιών και ζεστό νερό πριν από το μανικιούρ. Αυτό θα αφαιρέσει το λάδι και τα υπολείμματα που βρίσκονται κάτω από τα νύχια σας.
  2. Το φυσικό χρώμα των νυχιών αποκαλύπτει την υγεία των νυχιών σας. Τα νύχια που είναι ροζ χρώμα συμβολίζουν τα υγιή νύχια λόγω του επαρκούς αίματος από κάτω τους.
  3. Εάν εφαρμόζετε συχνά βερνίκι νυχιών, ή πραγματοποιείτε τεχνικές όπως ημιμόνιμο, Gel ή ακρυλικό πρέπει να αφήσετε τα νύχια σας για ένα διάστημα να αναπνεύσουν. Μερικές φορές, οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στο βερνίκι νυχιών μπορεί να προκαλέσουν την καταστροφή των νυχιών σας.
  4. Αν θέλετε λαμπερά νύχια, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε ένα διάφανο βερνίκι νυχιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε καστορέλαιο ή λάδι καρύδας για να αναδείξετε τα νύχια σας χωρίς γυαλιστικό.
  5. Ο καθαρισμός των νυχιών μπορεί επίσης να γίνει με την εφαρμογή υπεροξειδίου του υδρογόνου. Απλά τοποθετήστε στα νύχια σας εμποτισμένο βαμβάκι και αφήστε το να δράσει.
  6. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ως κύριο καθαριστικό. Το λεμόνι έχει αντισηπτικές ιδιότητες οι οποίες βοηθούν στην αποκατάσταση των νυχιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μισό λεμόνι για να μουσκέψετε τις άκρες των δακτύλων ή να το στρίψετε μέσα στο λεμόνι για να καθαρίσετε τα νύχια και την επιδερμίδα σας.

Μερικές φορές, υπάρχουν νύχια που εμφανίζουν κίτρινες ή λευκές κηλίδες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επισκεφτείτε σύντομα κάποιο μαγαζί περιποίησης νυχιών καθώς μπορεί να πάσχετε από κάποια μυκητίαση. Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για να δει αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα. Επιπλέον, αν έχετε την τάση να δαγκώνετε τα νύχια σας, εφαρμόστε ένα βερνίκι κατάλληλο για να αποφεύγετε αυτή την συνήθεια. Μόλις προσπαθήσετε να δαγκώσετε τα νύχια σας, θα δοκιμάσετε την πικρή του γεύση και με αυτό τον τρόπο θα σας εμποδίσει να δαγκώσετε τα νύχια σας ξανά.