SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 18 Νοεμβρίου, 2019 13:58

Το Ευρωπαϊκό έργο YENESIS στο οποίο συμμετέχει το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ έχει ως στόχο να βοηθήσει νέους νησιώτες ηλικίας 23-31 ετών που δεν έχουν απασχόληση ή απασχολούνται εποχιακά (Νέοι Εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης ΕΑΕΚ/NEETs) να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση στο νησί τους, στις θεματικές ενότητες: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας, βιώσιμος τουρισμός και βιώσιμες μεταφορές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ θα επιλέξει 12 νέους από διαφορετικά νησιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που παρουσιάζονται εν συντομία παρακάτω:

1. Πενθήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα με στόχο οι συμμετέχοντες να καταλήξουν στην θεματική ενότητα με την οποία θέλουν να ασχοληθούν.
2. Τριήμερο ταξίδι στη Νορβηγία για εξοικείωση με καλές πρακτικές στην εν λόγω θεματική ενότητα.
3. Μαθητεία ενός μήνα σε φορέα του εξωτερικού στην εν λόγω θεματική ενότητα.
4. Εξάμηνη απασχόληση στο νησί τους στην εν λόγω θεματική ενότητα.

Το YENESIS φιλοδοξεί να στηρίξει ουσιαστικά τους νέους νησιώτες, κατευθύνοντάς τους προς τα επαγγέλματα του μέλλοντος, επαγγέλματα δηλαδή με προστιθέμενη αξία στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των κατοίκων τους!

Αν όλα τα παραπάνω ακούγονται συναρπαστικά, θα χαρούμε πολύ να λάβουμε την αίτησή σου και να σε καλωσορίσουμε στην ομάδα του YENESIS!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όλες τις δραστηριότητες εκτός νησιού τα έξοδα καλύπτονται απο το έργο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, υπόψη κ. Αυγουστίδη: 210 7220837.

Συμπληρώστε εδώ την Φόρμα Συμμετοχής στο έργο “YENESIS”…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

By Published On: 18 Νοεμβρίου, 2019 13:58Categories: Άρθρα - Συνεντεύξεις

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα