SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 14 Απριλίου, 2025 19:47

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου 2025 στην Μπολόνια της Ιταλίας η παρουσίαση του βιβλίου «Bologna 1969-1974, Ήμουν κι εγώ εκεί» του πρώην βουλευτή Κυκλάδων από τη Μήλο, Νίκου Συρμαλένιου.

Σε μια ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης, όπως μας μεταφέρει με σχετική ανάρτηση του ο συγγραφέας, ξετυλίχθηκαν οι σελίδες των αγώνων του ελληνικού φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, με την αποφασιστική συμπαράσταση των δημοκρατικών ιταλικών κομμάτων, ιδιαίτερα του PCI και του PSI, αλλά και των συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων της Μπολόνιας.

«Θεωρώ μεγάλη μου τιμή και τους ευχαριστώ θερμά για τη διοργάνωση από την Ελληνική Κοινότητα και ιδιαίτερα την πρόεδρο Ιωάννα Βαλκάνη και τον Πιεράντζελο Αλβέρτη, καθώς και το δημοτικό σύμβουλο Simone Borsari που μας φιλοξένησαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στους συντρόφους και συντρόφισσες της τότε οργάνωσης του ΠΑΜ και του ΚΚΕ Εσωτερικού, Κώστα Σταμπούλη, Αλεξάνδρα Καλαθάκη και Δέσποινα Στεφανίδου, καθώς και στο σύντροφο Ernesto Cicconetti  της τότε σπουδάζουσας του PCI, με τους οποίους συναντηθήκαμε σχεδόν μετά από 50 χρόνια…Ο αγώνας συνεχίζεται…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Συρμαλένιος.

Καλοτάξιδο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

By Published On: 14 Απριλίου, 2025 19:47Categories: Μήλος ΕιδήσειςTags: ,

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα