SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιανουαρίου, 2026 18:53

Ανακοίνωση για περιστατικό πρόκλησης ζημιών στη λιμενική υποδομή των Καμαρών Σίφνου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θραύσης κάβου του Δ/Ξ-Ο/Γ «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ», εξέδωσε το Λιμεναρχείο Σίφνου, ενημερώνοντας για τις ενέργειες ασφαλείας και τη διαδικασία αποκατάστασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου-Οχηματαγωγού (Δ/Ξ-Ο/Γ) «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ» Ν.Π. 11460, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λιμένα Καμαρών, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προκλήθηκε θραύση ενός εκ των αριστερών πρυμναίων κάβων του.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση του καταπέλτη του πλοίου και την αποκόλληση της δεξιάς δέστρας πρόσδεσης της προβλήτας. Το Δ/Ξ-Ο/Γ μετέβη με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Σίφνου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του.

Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του, για συνέχιση του δρομολογίου του. Παράλληλα, ενημερώθηκε η πλοιοκτήτρια εταιρεία για την υποχρέωση λήψης μέτρων προς αποκατάσταση των ζημιών στην υποδομή του λιμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα