SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 14 Νοεμβρίου, 2017 08:38

eisodia-theotokou

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων η Οδηγήτρια σας καλεί να πάρετε μέρος στον ετήσιο εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου προς τιμήν της προστάτιδας της Κιμώλου Παναγίας Οδηγήτριας που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στον ναό της Αγίας Σοφίας του Πειραιά στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

Ο εορτασμός συμπίπτει με μια ξεχωριστή επέτειο καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την θεμελίωση του Μητροπολιτικού Ναού της Κιμώλου που τιμάται στο όνομα της προστάτιδας του νησιού Θεοτόκου Οδηγήτριας. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου ζητήσαμε από το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και μας παραδόθηκε σε φωτογραφία υψηλής ανάλυσης αντίγραφο σχεδίου εικονογραφημένου από τον κορυφαίο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου.

Πρόθεση του αγιογράφου ήταν η ανάδειξη των χαρακτηριστικών του προσώπου της Παναγιάς μας που στην εικόνα της παλαιολόγιας περιόδου είναι μαύρα και δυσδιάκριτα. Το ευλογημένο χέρι του Κόντογλου διαμόρφωσε ένα μοναδικό αποτέλεσμα κι ένα λατρευτικό εικόνισμα που τίθεται για πρώτη φορά σε προσκύνηση και από ‘δω και πέρα θα τιμάται και θρησκευτικά τόσο στην Κίμωλο όσο και στον Πειραιά ευλογώντας κάθε πιστό.

Η παρουσία σας στον πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 6:00μμ όσο και στην Θεία Λειτουργία το πρωί της επόμενης μέρας είναι όχι απλά επιθυμητή αλλά απαραίτητη.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συνδέσμου Απανταχού Κιμωλίων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

By Published On: 14 Νοεμβρίου, 2017 08:38Categories: Κίμωλος - Σίφνος - Σέριφος

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα