SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 12 Φεβρουαρίου, 2025 18:28

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε από την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και το νησί της Αμοργού, λόγω των συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων, οι οποίες ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην επίσημη κήρυξη του Δήμου Αμοργού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διαχειριστεί τις επιπτώσεις των σεισμών και να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν.

Ο Δήμος Αμοργού γνωστοποίησε ότι από την Τρίτη έχει αφιχθεί στο νησί ομάδα του Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενη από διασώστες και ειδικούς ψυχικής υγείας, με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όσους δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την παρούσα κατάσταση.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει ήδη τεθεί και ο Δήμος Σαντορίνης, καθώς οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, κοντά στην Άνυδρο.

Στις 3:00 τα ξημερώματα σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού. Ακολούθησαν τέσσερις ακόμη σεισμοί μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,6 στις 04:14, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης.

Επιπλέον, από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ, με τον ισχυρότερο στις 10:29 να φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ και το επίκεντρο να βρίσκεται 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος εκπροσωπεί τις δύο επιστημονικές επιτροπές του ΟΑΣΠ που ασχολούνται με τη σεισμική επικινδυνότητα και το ηφαιστειακό τόξο της Ελλάδας, από την 1η Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί πάνω από 1.100 σεισμοί με μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα