Νότιο Αιγαίο

Ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Πάρου-Αντιπάρου.

paros-xyta

Η διαχείριση των απορριμμάτων, των αποβλήτων και η ύπαρξη ΧΥΤΑ στους νησιωτικούς μας Δήμους αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και Δωδεκανήσου υποστηρίζει με αδειοδοτήσεις και κατ’ επέκταση με την λειτουργία τους.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Φλεβάρη, ανανεώθηκε η ισχύς της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Διαχειριστικής Ενότητας Πάρου και Αντιπάρου. Ο ΧΥΤΑ βρίσκεται στην θέση Άγιος Χαράλαμπος – Ανερατζιά της Πάρου και εξυπηρετεί και τα δύο νησιά.

Προηγήθηκε αυτοψία, επαναληπτική αυτοψία και μακροσκοπικός έλεγχος της μονάδας και οργανώθηκε ο φάκελος της αδειοδότησης από το γραφείο Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Νάξου της ΠΝΑΙ σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Κυκλάδων. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε εισηγήθηκε θετικά και πρότεινε βελτιώσεις για την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Η ανανέωση έχει δεκαετή διάρκεια ισχύος μετά την υπογραφή της από τον κ. Φλεβάρη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την υπογραφή της ανανέωσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος έθεσε την εύρυθμη λειτουργία των ΧΥΤΑ στους τακτικούς στόχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Πάρου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Κυκλάδων που με την συστηματική τους εργασία ολοκλήρωσαν τον φάκελο της αδειοδότησης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.