Νότιο Αιγαίο

Εκτός δικαιούχων η Μήλος από τα 2,5 εκ. ευρώ για έργα διαχείρισης λυμάτων!

lymata2017

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση

Με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως των παράκτιων υδάτων, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, παρόλο που αφορά μικρούς οικισμούς, είναι ύψιστης σημασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη προστασίας των παράκτιων υδάτων. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “ Δράσεις για την βελτίωση των υποδομών συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας” προβλέπονται δράσεις για την συμπλήρωση των απαραίτητων υποδομών στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως, ενδεικτικά, έργα επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, έργα κατασκευής, αναβάθμισης και επέκτασης δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων κλπ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι στους οποίους απευθύνεται η πρόσκληση είναι:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δήμοι Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας (για Θηρασιά) και Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο).

Η συνολική δημόσια δαπάνη, για την παραπάνω πρόσκληση ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής”, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από τις 06/06/2017 έως τις 31/07/2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.