Νότιο Αιγαίο

Κατασκευή σχολικών κτιρίων σε Σύρο, Νάξο, Πάρο και Κάλυμνο.

naxos-dhmotiko

Δύο ακόμη σημαντικά έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Σύρου και της Νάξου, εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Πρόκειται για τα έργα «Ανέγερση Δημοτικού Σχολείου και αναδιαρρύθμιση κτιρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου Βάρης ν. Σύρου» με συνολικό προϋπολογισμό 2.446.000,00 € και «Προσθήκη τμήματος 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου» με προϋπολογισμό 1.758.900, 00 €.

Το πρώτο έργο αφορά στην αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου κτιρίου και στην ανέγερση κατ' επέκταση νέου κτιρίου, για τη στέγαση και λειτουργία Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Βάρη Σύρου, δυναμικότητας 120 μαθητών και 40-50 νηπίων.

Ολοκληρωμένη η σχολική μονάδα Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, θα έχει συνολικό εμβαδόν 1.910,04τ.μ., με Αίθουσες Διδασκαλίας, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Εργαστήρια, Ιατρείο, Γραφεία, Βοηθητικούς Χώρους και Γήπεδο (μπάσκετ-βόλεϋ), πλήρως ενταγμένη στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον με χαρακτηριστικά από την τοπική αρχιτεκτονική και τον νεοκλασικό χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιωθούν οι βασικές υποδομές εκπαίδευσης, θα αυξηθεί η ελκυστικότητα του σχολείου και θα δοθεί δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό μαθητών της περιοχής να κάνουν χρήση των σύγχρονων δόμων, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της εκπαίδευσής τους.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα ΑμεΑ, που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή στην υφιστάμενη σχολική μονάδα.

Η θέση του οικοπέδου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η σχολική μονάδα, επιτρέπει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου, με χρήση νέων τεχνολογιών θέρμανσης και μόνωσης (π.χ. φυτεμένο δώμα), για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και το φιλικό, προς το χρήστη, περιβάλλον.

Το δεύτερο έργο αφορά στην ανέγερση τμήματος του 12-θέσιου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου μετά από κατεδάφιση υπάρχοντος τμήματος και διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Το 2ο 12-θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, λόγω στατικών βλαβών σε τμήμα του κτιρίου, λειτουργεί εν μέρει σε προκατασκευασμένες αίθουσες ως αίθουσες διδασκαλίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Με την υλοποίηση του έργου θα καθαιρεθεί το ακατάλληλο τμήμα του σχολείου και θα ανεγερθεί στην ίδια θέση νέο διώροφο κτίριο, αποτελούμενο από 5 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρι πληροφορικής, βιβλιοθήκη, γραφείο διευθυντή, γραφείο γραμματείας, γραφείο δασκάλων, κουζίνα, τουαλέτες μαθητών, προσωπικού και ΑμεΑ, γενικό αρχείο και αποθήκη σχολικών βιβλίων, γενική αποθήκη, καθώς και εσωτερικό πολυδύναμο χώρο. Στον προαύλιο χώρο θα κατασκευαστούν γήπεδο βόλεϊ και μπάσκετ, μικρές κερκίδες, καθιστικά, πέργκολα σκίασης, καθώς και ο χώρος εισόδου. Μαζί με το υφιστάμενο τμήμα, το σχολείο θα έχει δυναμικότητα 250 μαθητών και σε αυτό θα δύνανται να λειτουργούν συνολικά έντεκα αίθουσες διδασκαλίας.

Με το έργο πραγματοποιείται σημαντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σχολείου, το οποίο γίνεται πλήρως λειτουργικό και αποκτούν οι μαθητές καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης.

Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δύο επίσης σημαντικά έργα ενίσχυσης και αναβάθμισης των σχολικών υποδομών στα νησιά της Πάρου και της Καλύμνου, εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Πρόκειται για τα έργα «Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας Πάρου» με συνολικό προϋπολογισμό 1.540.000,00 € και «Επέκταση 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου» με προϋπολογισμό 1.250.000, 00 €.

Το πρώτο έργο αφορά στην αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας Πάρου, δυναμικότητας 150 μαθητών καθώς και στην κατασκευή ( ως συνεχιζόμενο έργο από το προηγούμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ) αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται η αποπεράτωση του ημιτελούς τμήματος επιφάνειας 255 τ.μ. του σχολικού κτιρίου συνολικής επιφάνειας 1.075,78 τ.μ., ώστε να δημιουργηθούν δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας και βιβλιοθήκης – αναγνωστηρίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο τμήμα για επέκταση του χώρου διδασκαλίας.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων συνολικής επιφάνειας 1.165,90 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει αγωνιστικό χώρο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών και κερκίδες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2017.

Το δεύτερο έργο αφορά το 1ο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, που προέρχεται από την συνένωση του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκονται σε διαφορετικά οικόπεδα, δυναμικότητας 200 μαθητών. Το έργο προβλέπει την κατεδάφιση, λόγω παλαιότητας, του υφιστάμενου κτίσματος του πρώην 4ου Δημοτικού Σχολείου και την ανέγερση νέου κτιρίου, που θα περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσα σίτισης και θεατρικής αγωγής, γραφεία δασκάλων, βιβλιοθήκη και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.