Νότιο Αιγαίο

Τουρισμός-εμπορικές συναλλαγές-προσφυγικό στην συζήτηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη Σουηδίας.

presvis-souidiasΤην Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα κα Charlotte Wrangberg υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι η Ελλάδα και ειδικότερα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συνδέονται με την Σουηδία με ισχυρούς, παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον τουρισμό, τις εμπορικές συναλλαγές αλλά και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού.

Όσον αφορά τον τουρισμό, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η δυνατότητα περεταίρω ενίσχυσης τόσο του τουριστικού ρεύματος από την Σουηδία προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου που αποτελούν διαχρονικά αγαπημένο προορισμό των Σουηδών, όσο και της ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών, στο πλαίσιο της ανάγκης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Η Πρέσβης της Σουηδίας ευχήθηκε να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και αναφερόμενη στο παράδειγμα της χώρας της, τόνισε ότι το κλειδί για ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και απασχόληση είναι η καινοτομία.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης περιεστράφη γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για το σοβαρότερο πρόβλημα και τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Πρόσθεσε πως επίλυσή του προσφυγικού δεν νοείται σε άλλη βάση πλην της κοινής αντιμετώπισης στο πλαίσιο μιας ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής και κατέληξε πως η συνεργασία και η κατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι η εγγύηση ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να πορεύεται σε ένα δρόμο αλληλεγγύης και συνοχής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.