Κυκλαδίτικα

Από 1/1/2019 θα ισχύσει το μεταφορικό ισοδύναμο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

adamantios-korahs-fol

Την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά της χώρας από την 1/1/2019, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, το μεταφορικό ισοδύναμο στην ακτοπλοϊα είναι ένα μέτρο που έχει έρθει ως αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών και για πρώτη φορά εφαρμόζεται πιλοτικά μέχρι τέλος του χρόνου.

Ο κ.Σαντορινιός πρόσθεσε πως για τους επιβάτες των πλοίων, υπάρχει μία αναγκαιότητα ιδιαίτερα γι αυτούς που κάνουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 80 μιλίων να δίνεται η δυνατότητα αντί να χρηματοδοτείται η μεταφορά του κόστους της χερσαίας μεταφοράς με την ακτοπλοϊκή μεταφορά στην Τρίτη θέση, να χρηματοδοτείται η διαφορά του κόστους με ακτοπλοϊκή μεταφορά με κλίνη στη Β θέση. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή τη στιγμή το μεταφορικό ισοδύναμο εφαρμόζεται σε 49 νησιά του ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, κάποια νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια στο Ιόνιο. 

Από 01/01/2019 θα έχει εφαρμογή σε όλα τα νησιά πλην της Κρήτης της Λευκάδας και Ευβοίας.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.