Κυκλαδίτικα

Εθελοντικός καθαρισμός των μονοπατιών στη Δονούσα. (PHOTOS)

donousa-monopatia2018a

Ολοκληρώθηκε και φέτος ο τρίτος ετήσιος καθαρισμός των μονοπατιών της Δονούσας το τριήμερο 31/3 με 2/4. Για άλλη μία χρονιά 30 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και μαζί με κατοίκους του νησιού προχώρησαν σε καθαρισμό και σήμανση μονοπατιών, διάνοιξη νέων διαδρομών και καθαρισμό παραλιών.

donousa-monopatia2018

Η δράση ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας όλων των φορέων του νησιού. Οι εθελοντές φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια που πρόσφεραν οι επαγγελματίες της Δονούσας. Έτρωγαν όλοι μαζί με το πέρας των εργασιών στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο από τα μέλη του Συλλόγου, ενώ κάτοικοι πρόσφεραν εργαλεία και αυτοκίνητα όταν και όπου χρειάστηκε. Η Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου για άλλη μία χρονιά στήριξαν τη δράση, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που χρηματοδότησε τις καινούριες ταμπέλες.

donousa-monopatia2018b

Η Δονούσα διαθέτει πλέον ένα άρτια σηματοδοτημένο δίκτυο διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνολικού μήκους 10,5 χλμ μέσω του οποίου ο περιπατητής αποκτάει πρόσβαση σε χωριά, παραλίες και σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και κάλλους. Εμείς με τη σειρά μας αναγνωρίζουμε την αξία του, είναι το στολίδι του νησιού μας και φροντίζουμε για την ανάδειξή του ως διαρκή εγγύηση ήπιας ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Σας περιμένουμε να  περπατήσετε και να απολαύσετε τα μονοπάτια της Δονούσας!

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.