Κυκλαδίτικα

«Αξιοποιήστε τα κενά κτίρια του Δήμου Μήλου για τη διαμονή των αναπληρωτών στο νησί»

dhmotiko2017

Επιστολή Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων προς δημάρχους Μήλου, Κιμώλου, Σίφνου, Σέριφου, Κύθνου, Τζιας, Τήνου, Άνδρου

«Όπως θα γνωρίζετε πλέον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησί, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση και πλέον την επιβίωση ακόμα δυσκολότερη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων αλλά και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ζωής και μετακίνησης στην περιοχή των Κυκλάδων δημιουργούνται πλεόν συνθήκες που καθιστούν το νησί σχεδόν “απρόσιτο” και “απλησίαστο” για τους δεκάδες συναδέλφους αναπληρωτές που εργάζονται εδώ. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος μόνο 55 συνάδελφοι αναπληρωτές , παραιτήθηκαν ή δεν ανέλαβαν υπηρεσία όταν πληροφορήθηκαν ότι καλούνται να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων (1 στους 5 περίπου), ενώ ακόμα σήμερα, δύο μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, σε σχολεία των Κυκλάδων χάνονται εκατοντάδες εκπαιδευτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Δεδομένου ότι πλέον στα σχολεία της Μυκόνου το 50% περίπου των εκπαιδευτικών που εργάζονται είναι αναπληρωτές, αντιλαμβάνεστε πόσο κρίσιμο είναι να βρεθεί ο τρόπος να διευκολυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διαμονή και η διαβίωση των συναδέλφων αναπληρωτών στο νησί, προκειμένου εξάλλου να εξασφαλιστεί και ισορροπία στη λειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Σε περίπτωση λοιπόν που στην κυριότητα των Δήμων σας υπάρχουν κενά και αχρησιμοποίητα κτίρια, σας καλούμε να τα διαμορφώσετε και να τα διαθέσετε για τη διαμονή των συναδέλφων αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ανάμενουμε τις ενέργειές σας.»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.