Κυκλαδίτικα

Την τροποποίηση του δρομολογίου του «Άρτεμις» ζητάει ο Έπαρχος Μήλου.

artemis

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύση Καλαματιανό, καθώς και στην Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, το Τμήμα Άγονων Γραμμών και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, απέστειλε ο Έπαρχος Μήλου κ. Νικόλαος Βενάκης με θέμα τα Ενδοκυκλαδικά Δρομολόγια του πλοίου «Άρτεμις» της Hellenic Seaways, ζητώντας την αλλαγή των ωρών αναχώρησης του πλοίου από την Σύρο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που χρειάζεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για την διεκπεραίωση εργασιών τους. Ο κ.Βενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

venakis

«Κύριοι, σε συνέχεια των πολλαπλών συζητήσεων μας και συναντήσεων μας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο εξής σοβαρό ζήτημα:

Από τη Hellenic Seaways ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του ΕΓ/ΟΓ ΑΡΤΕΜΙΣ από 01/03/2018 έως 31/10/2018. Τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο κάθε Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη.

Όμως το πλοίο φτάνει στη Σύρο την Τρίτη το βράδυ στις 21:30 και αναχωρεί από Σύρο την Τετάρτη το πρωί στις 7.00. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι στην ουσία το δρομολόγιο της Τετάρτης δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη γιατί είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ κάποιος που θα φτάσει στη Σύρο το βράδυ της Τρίτης να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του και να αναχωρήσει την Τετάρτη νωρίς το πρωί. Άρα, ο πολίτης που θα φτάσει στη Σύρο την Τρίτη θα πρέπει να περιμένει έως την Κυριακή για να επιστρέψει στο νησί του.

Ζητάμε λοιπόν να τροποποιηθεί το δρομολόγιο της Τετάρτης και το πλοίο να αναχωρεί στις 14:00 το μεσημέρι ή εναλλακτικά στις 12:00 το μεσημέρι. Θεωρούμε ότι αυτό είναι εφικτό αφού δεν θα επηρεάσει το δρομολόγιο της Πέμπτης όπου το πλοίο αναχωρεί από Άνδρο στις 07:00 το πρωί. Είναι ξεκάθαρο πως το «ΑΡΤΕΜΙΣ» αναχωρώντας από Σύρο την Τετάρτη το μεσημέρι προλαβαίνει άνετα να φτάσει στην Άνδρο, να διανυκτερεύσει εκεί και να αναχωρήσει πάλι την προγραμματισμένη ώρα, το πρωί της Πέμπτης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σκοπός της χρηματοδότησης των επιδοτούμενων δρομολογίων θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των νησιωτών και όχι η κατασπατάληση των δημοσίων πόρων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δεχτείτε το αίτημα αυτό, να τροποποιήσετε την ώρα αναχώρησης του «ΑΡΤΕΜΙΣ» κάθε Τετάρτη από τη Σύρο και αντί 07:00 το πρωί να αναχωρεί 14:00 μεσημέρι ή εναλλακτικά στις 12:00 μεσημέρι.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»

Ο Έπαρχος Μήλου

Νικόλαος Βενάκης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.