Κυκλαδίτικα

Προσφορά ελαιοδέντρων στους νέους αγρότες της Σερίφου.

 

serifos-elaiodentra0218

Το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Επαρχείο Μήλου και συγκεκριμένα με το νησί της Σερίφου, προέβησαν στην προσφορά  250 ελαιοδέντρων «Κορωνεικής» ποικιλίας, στους νέους Αγρότες του νησιού.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι  η στήριξη των Νέων Αγροτών της περιοχής και παράλληλα να δοθεί το έναυσμα για την καλλιέργεια της ελιάς αφού μόνο λίγα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται αυτή την στιγμή. Σε δήλωση του ο Έπαρχος Μήλου κ.Ν. Βενάκης τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας οι κάτοικοι να ασχοληθούν με την ελαιοκαλλιέργεια  από την μία και από την άλλη, είναι και μία προσπάθεια για να πρασινίσει το νησί.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μ. Μπαριανάκης  με την σειρά του δήλωσε ότι το Φυτώριο της Περιφέρειας στηρίζει  τέτοιες δράσεις  για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Οι Νέοι Αγρότες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έσπευσαν να προμηθευτούν τα δενδρύλλια τα οποία διανεμήθηκαν με την βοήθεια του Γεωργικού Συνεταιρισμού και του Δήμου Σερίφου. 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.