Κυκλαδίτικα

Τέλος οι «Γουρούνες» – Καταργείται η κυκλοφορία τους σε όλα τα νησιά.

gourounes-plaka

Παρελθόν θα αποτελούν οι γουρούνες, οι μηχανές δηλαδή που κινούνται σε 4 τροχούς από το επόμενο καλοκαίρι. Αυτό προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Νέα διάταξη του νομοσχεδίου, σύμφωνα με πληροφορίες, καταργεί τις γουρούνες στα νησιά. Δηλαδή δεν θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους, παρά μόνο σε χώρους για τις οποίους είναι φτιαγμένες να κυκλοφορούν, όπως σε χωμάτινους δρόμους.

Στα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία θα καθορίζονται τα πρόστιμα και στις βαριές διοικητικές ποινές για αντικοινωνική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει στραφεί το ενδιαφέρον της Κοινής Γνώμης σε σχέση με το νέο ΚΟΚ που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο  Μεταφορών. Μια ωστόσο παράμετρος που αξίζει να αναδειχθεί είναι αυτή που αφορά τις γνωστές και εξαιρετικά επικίνδυνες «γουρούνες», τα δημοφιλή σε πολλούς τετράτροχα μηχανοκίνητα που για ακόμη ένα καλοκαίρι αποτέλεσαν την αιτία για δεκάδες τροχαία ατυχήματα στο νησί της χώρας.

gourounes-marmara

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, ο νέος ΚΟΚ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων οχημάτων σε δρόμους με άσφαλτο, όπως κατά κόρον συμβαίνει στα νησιά. 

Φέτος σε πολλά νησιά οι τουρίστες με «γουρούνες» κυκλοφορούσαν όχι μόνο σε τουριστικές περιοχές αλλά και σε παραλιακές λεωφόρους και δρόμους ακόμη και κατά μήκος δημοτικών δικτύου των χωριών. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο του νέου ΚΟΚ την στιγμή που είναι ανάγκη να υπάρχει σαφήνεια στους κανονισμούς για την κυκλοφορία των τετράτροχων μηχανών στην Ελλάδα, που δεν έχουν σχεδιαστεί για τους δρόμους στους οποίους κυκλοφορούν. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.