Κυκλαδίτικα

Επέκταση μονάδας αφαλάτωσης στα Κουφονήσια κατά 100 κυβικά.

koufonhsi-afalatwsh

Νοέμβριος του 2014 και μία «νέα σελίδα» ανοίγει για το Κουφονήσι, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα αφαλάτωσης, δυναμικότητας παραγωγής και διάθεσης 600 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Και με κάθε επισημότητα βγήκε από τον κατάλογο των άνυδρων νησιών αποκτώντας αυτονομία και επάρκεια σε ποιοτικό πόσιμο νερό. 

Ήταν το δεύτερο νησί των Μικρών Κυκλάδων που βγήκε από το κατάλογο, είχε προηγηθεί η Σχοινούσα και ακολούθησε η Δονούσα. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανόλης Μαργαρίτης είχε εμφανιστεί χαρούμενος για την ολοκλήρωση του έργου τονίζοντας 

«Σήμερα, οι δημότες και οι επισκέπτες του Κουφονησιού μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους το πόσιμο νερό, χωρίς περιορισμούς και σε άριστη ποιότητα. Ένα πρόβλημα που για χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε τα νησιά μας, βρήκε σήμερα την οριστική του λύση. 

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας, βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής ήταν να βελτιώσουμε τις υποδομές αυτές και το πετύχαμε». Και επόμενο στόχος ήταν η Δονούσα (που έγινε αλλά ακόμη έχει τα προβλήματά της) και η Ηρακλειά.

 Σήμερα είχαμε μία ακόμη εξέλιξη όσον αφορά τα Κουφονήσια. Κι αυτό γιατί έχουμε επέκταση της χωρητικότητας στη Μονάδα Αφαλάτωσης κατά 100m3 την ημέρα… Όχι κι άσχημα ε; 

Η είδηση ήρθε από την προσωπική ιστοσελίδα στα social media του προέδρου της Κοινότητας κου Αντώνη Κωβαίου που αναφέρει ότι «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού (στις 24-07-2017)

Υπογράφηκε τελικά στις 05-10-2017 «Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ (600 m3/24h) ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΚΑΤΑ 100 m3 / ΗΜΕΡΑ» μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και της Εταιρείας ΤΕΜΑΚ συνολικού Ποσού 74.152,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) που θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας... Η ανάδοχος εταιρεία οφείλει να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό της μονάδας αφαλάτωσης Κουφονησίων από τα 600 στα 700 m3/24h εντός 3 μηνών» 

Πηγή: naxospress.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.