Κυκλαδίτικα

Στην Αμοργό οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.

syrmalenios-syrigos

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο 23 και 24/9 την Αμοργό, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Το Σάββατο παρέστησαν στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου της περιοχής της Αιγιάλης, που ενοποιεί τα σχολεία τεσσάρων οικισμών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το νησί, που ξεκίνησε περίπου 13 χρόνια πριν και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου. Στο σύντομο χαιρετισμό τους οι δύο βουλευτές τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας διαχρονικά όλων των συναρμόδιων φορέων (κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος)  και ευχήθηκαν στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά, να χαρούν το σύγχρονο και λειτουργικό αυτό κτίριο που σίγουρα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή.

Στη συνέχεια παρέστησαν στην τελετή λήξης και στην απονομή των βραβείων στους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού ελεύθερης κατάδυσης authentic big blue.Το σημαντικό αυτό γεγονός για την Αμοργό, συνέπεσε μαζί με την γαστρονομική εβδομάδα, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην τουριστική κίνηση του νησιού. Η σημασία δε του γεγονότος αυτού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν για την επανάληψη του πάλι στην Αμοργό, του χρόνου τέτοια εποχή.

Τέλος την Κυριακή, παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη της Αμοργού, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο. Στο σύντομο χαιρετισμό τους οι βουλευτές, τόνισαν τη σημασία στήριξης της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα στα νησιά, θεωρώντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση τους. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική η διάθεση των πόρων του Αγροτικού Προγράμματος 2014-2020 και η αξιοποίηση τους σε σωστές βάσεις.

24/9/2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.