Κυκλαδίτικα

Εντατικό Σχολείο Erasmus+ και φέτος στη Νάξο.

naxos-erasmus17

Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του εντατικού σχολείου, που έγινε το Φθινόπωρο του 2016 στη Νάξο με τίτλο «Analysis and Management of Anthropogenic Natural Hazards and Disasters», το McAgenda, ένα Erasmus+ σχέδιο, με επικεφαλής την Αν. Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου, επιστρέφει με πολυμελή ομάδα νέων και καταξιωμένων επιστημόνων στο χώρο του περιβάλλοντος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτήν τη χρονιά το εντατικό σχολείο θα έχει τίτλο «Quaternary GeoEnvironment – ArchaeoGeomorphology» και θα εστιάσει κυρίως στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια, αλλά και σε θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας.

Κατά τη διάρκεια του Εντατικού Σχολείου θα λάβουν χώρα μαθήματα στην τάξη και στο ύπαιθρο, εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University of Aix-Marseille -AMU της Γαλλίας και το University of Trieste -UNITS της Ιταλίας, ενώ αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και στις προηγούμενες, είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μπορείτε να ακολουθείτε τις δραστηριότητες του εντατικού σχολείου στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/QuaternaryArchaeoGeomorphology/?fref=ts . ενώ πρόσθετες πληροφορίες για το σύνολο της δράσης του McAgenda θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://mcagenda.geol.uoa.gr/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.