Κυκλαδίτικα

Οι Γιατροί του Κόσμου στη Φολέγανδρο – Επείγουσα διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο.

giatroi-kosmou

Οι Γιατροί του Κόσμου με τη συνεχή παρουσία τους στη Φολέγανδρο προσφέρουν ιατρική βοήθεια με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επείγουσα διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από το νησί.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει άμεσα πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη όπου κι αν βρίσκεται...

Οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν υπηρεσίες Ιατρικής και Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους κατοίκους της Φολεγάνδρου, της Σικίνου, της Ηρακλειάς και των Κουφονησίων.

Το «Κεντρικό Νησί» του προγράμματος είναι η Φολέγανδρος, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, στελεχωμένο με εξειδικευμένο και έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Στο ιατρείο παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, ηλεκτροκαρδιογραφημάτων και υπερήχων.

Τα υπόλοιπα τρία «Δορυφορικά Νησιά» (Σίκινος, Ηρακλειά, Κουφονήσια), εξυπηρετούνται από το προσωπικό του κεντρικού νησιού, μέσω επισκέψεων που πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Οι επισκέψεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους να εξετάζονται δωρεάν από έμπειρο και ειδικευμένο ιατρό, να λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με ιατρικά ζητήματα και να πραγματοποιούν συνταγογραφήσεις. Γιατροί του Κόσμου Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Ιατρικές υπηρεσίες χωρίς διακρίσεις

Οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν επίσης τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν ετήσιου ιατρικού ελέγχου σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του κεντρικού και των δορυφορικών νησιών. Οι ιατρικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν Γενική Αίματος, Βιοχημικές Εξετάσεις, Υπερηχογράφημα, Καρδιογράφημα και όποια άλλη εξέταση κριθεί απαραίτητη από τον γιατρό. 

Αξίζει δε να υπογραμμιστεί πως μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος προσφέρεται η δυνατότητα κάλυψης του κόστους των φαρμακευτικών αναγκών των άπορων μόνιμων κατοίκων τόσο στο κεντρικό όσο και στα δορυφορικά νησιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.