Κυκλαδίτικα

Ενδοκυκλαδικές φουρτούνες: Η Άνδρος στην απομόνωση...

andros-anaxwrhsh

Άντε να δούμε πως θα πηγαίνουμε από την Άνδρο στη Σύρο με τα νέα δρομολόγια των ενδοκυκλαδικών που σχεδιάσαν οι "εγκέφαλοι" (ή μάλλον οι ανεγκέφαλοι) του υπουργείου Ναυτιλίας. Στην φωτογραφία η Σύρος (για να μην την ξεχάσουμε!!!) από το αρχείο του Εν Άνδρω.  

(Για μια ακόμα φορά η Άνδρος είναι απούσα σε ότι σχεδιάζεται γι' αυτήν. Τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που ανακοινώθηκαν από την κυβερνηση μοιάζει να έχουν ξεχάσει εντελώς τους λόγους σύνδεσης μας με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη. Και καλά η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί να πετάξει την Άνδρο στην άκρη, αλλά αυτοί που εξελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το νησί τι κάνουν; Πήραν άραγε είδηση για το ενδοκυκλαδικό μπάχαλο που δημιούργησε το υπουργείο Ναυτιλίας σε όλους, αλλά ιδίως στην Άνδρο; Μέχρι τώρα στο site μας έχουν φτάσει δύο κείμενα για το θέμα, τα οποία και δημοσιεύουμε. Το ένα από οργισμένο ανδριώτη και το άλλο από το επιμελητήριο Κυκλάδων.  - "Εν Άνδρω")

(α) Απαράδεκτα τα δρομολόγια για Σύρο. Ποιοι αδιαφόρησαν και ποιοι ευθύνονται…

Η Άνδρος χάνει ένα-ένα τα κεκτημένα της από μια κυβέρνηση που αυτοσχεδιάζει ακόμα και στα δρομολόγια των πλοίων. Και εκείνοι που από την Άνδρο θα έπρεπε να δώσουν μάχη για να μην συμβεί αυτό περπατούν χαμογελώντας στην αγορά χωρίς ίχνος συνείδησης.

Το νησί απομονώνεται, οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και άδικα έξοδα και αυτοί που ευθύνονται για την κοινωνική υποβάθμιση του τόπου, νοιάζονται μόνο να σφίξουν χέρια σε πίτες και πανηγύρια, να «χαϊδέψουν» αυτιά με τοπικιστικές κορώνες, προσβλέποντας σε «πελάτες» για τις επόμενες εκλογές.

Το ποτήρι ξεχείλισε πλέον, με την ανακοίνωση των δρομολογίων των πλοίων  «Άρτεμις» και «Aqua Spirit», που συνδέουν την Άνδρο με την Σύρο, την πρωτεύουσα του Νομού και έδρα όλων των βασικών και ζωτικών Δημοσίων Υπηρεσιών. Τα δρομολόγια δεν είναι καθόλου εξυπηρετικά. Αντίθετα είναι εξοντωτικά και ιδιαίτερα δαπανηρά για όποιον έχει επαγγελματική ανάγκη να μεταβεί στην Ερμούπολη.

Μέχρι πριν λίγο καιρό το πλοίο που εκτελούσε ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο ξεκινούσε νωρίς το πρωί από το Γαύριο και επέστρεφε το ίδιο βράδυ, δίνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο στον Ανδριώτη να τελειώσει τις δουλειές του και να επιστρέψει. Τώρα είναι υποχρεωμένος να διανυκτερεύσει στην Σύρο, σε μια εποχή που ακόμα και ένα ευρώ είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για τον οποιοδήποτε.

Κι εσείς τι κάνατε και που είσαστε κ. Δήμαρχε, κ.. Έπαρχε και κ. Γενικέ Γραμματέα της κυβέρνησης; Εσείς ειδικά κ. Γραμματέα της κυβέρνησης, που από την θέση σας έχετε πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τι κάνατε όταν το διπλανό υπουργείο σχεδίαζε αυτά τα απαράδεκτα για τον τόπο δρομολόγια;

Ιδού τα δρομολόγια που ισχύουν και αναλογιστείτε ποιον εξυπηρετούν...

Διαβάστε το υπόλοιπο ενδιαφέρον άρθρο εδώ...

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.