Κυκλαδίτικα

Στα όρια της πληρότητας το φράγμα της Τήνου προειδοποιεί...

tinos-fragma

Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις (κυρίως αυτές του Ιανουαρίου) αλλά και το λιώσιμο των χιονιών της πρόσφατης κακοκαιρίας, είχαν ως αποτέλεσμα το τεχνητό Φράγμα της Βακέτας να είναι σχεδόν γεμάτο και να θέλει ελάχιστα μέτρα για να είναι 100% στην πληρέστερη μορφή του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το βροχόμετρο της πόλης για το μήνα 2017 ήδη δείχνει 115 χιλιοστά και είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο . Αν αναλογιστούμε ότι το προηγούμενο έτος έκλεισε έχοντας κοντά στα 300 χιλ, οι βροχές δείχνουν να είναι καλές μέχρι στιγμής για όλο το νησί της Τήνου.

Να θυμίσουμε πως ο συνολικός όγκος του φράγματος είναι 139km3. Το έργο κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2007 και λειτουργεί με σκοπό των εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Η στάθμη του νερού στο φράγμα διαφέρει σημαντικά από εποχή σε εποχή λόγω των κλιματικών συνθηκών.

Πηγή: tinostoday.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.