Κυκλαδίτικα

«Καθεστώς αδιαφάνειας και παρατυπιών στη λειτουργία του Δήμου Φολεγάνδρου».

folegandros

Η δημοτική παράταξη Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες έχουμε επανειλλημένα διαμαρτυρηθεί αρμοδίως για τα φαινόμενα κακοδιοίκησης στον Δήμο Φολεγάνδρου, για τις σοβαρές παρατυπίες που αγγίζουν, αν δεν τα ξεπερνούν, τα όρια της νομιμότητας, αλλά και το καθεστώς αδιαφάνειας που συστηματικά διέπει τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής ο έλεγχός της από τα αρμόδια δημοτικά ή άλλα όργανα.

Η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του δημάρχου Φολεγάνδρου για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή, δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση.

Παράλληλα, η αδράνεια που επιδεικνύει εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα, όπως είναι τα έργα και οι υποδομές (λιμάνι, αποχετευτικά δίκτυα, ενεργειακό, μηδενική σχεδόν απορρόφηση πόρων από πλαίσια στήριξης και απουσία επιχειρησιακού σχεδίου  κ.ά.) υποβαθμίζει το παρόν μας και υποσκάπτει το μέλλον μας.

Ζητάμε από την εποπτεύουσα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου να σταματήσει να κωλυσιεργεί και να ασκήσει επιτέλους τον ελεγκτικό και κυρωτικό της ρόλο. Η αδράνεια και η ανοχή παρέχουν καταφύγιο στην κακοδιοίκηση.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να προστατεύσει τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζοντας τη διαφανή, νόμιμη και δημοκρατική λειτουργία των οργάνων της. 

Ερώτηση αναφορικά με το καθεστώς αδιαφάνειας και των παρατυπιών στη λειτουργία του Δήμου Φολεγάνδρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατέθεσαν οι βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=4daf01d1-2f6b-4d7f-a22e-a6ce001f02bd

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.