Κυκλαδίτικα

Σε αργία ο δήμαρχος Σερίφου για πειθαρχικά παραπτώματα, παράβαση καθήκοντος και υπέρβαση αρμοδιότητας.

serifos-ktel

Δύο υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί από το δήμο Σερίφου​ παρανόμως ως οδηγοί με σύμβαση ορισμένου χρόνου χρίστηκαν οδηγοί και εισπράκτορες του δημοτικού λεωφορείου του νησιού και πληρώνονταν - μετά από άτυπη συμφωνία με τον δήμο- από τις εισπράξεις των εισιτηρίων που έκοβαν κάνοντας δρομολόγια με το δημοτικό λεωφορείο του νησιού...

Επρόκειτο για πρωτάκουστη ενέργεια, καθώς κανένας κώδικας δήμων και κοινοτήτων δεν ορίζει πουθενά ότι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να υποκαθίστανται από το δήμο σε ιδιοκτήτες και εισπράκτορες ενός δημοτικού λεωφορείου. Οι δύο υπάλληλοι κλήθηκαν να επιστρέψουν τις εισπράξεις από την έκδοση των εισιτηρίων οι οποίες έφταναν τα 7.000 ευρώ...

Οι ενέργειες του δημάρχου να τους χρίσει ιδιοκτήτες-εισπράκτορες του δημοτικού λεωφορείου προκάλεσαν  την παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αλλά και της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου η οποία κάλεσε τον δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη πρόσφατα σε απολογία για τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος και υπέρβασης αρμοδιότητας και του επέβαλε ποινή 15νθήμερης αργίας για παράβαση καθήκοντος ο δημαρχος θα κινηθεί δικαστικά κατά της απόφασης.

Πηγή: http://giannisserfanto.blogspot.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.