Άρθρα

ΩΡΛ – Ποιες είναι οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές;

orl

Οι οποιεσδήποτε σοβαρές διαταραχές στην μύτη, στον λάρυγγα, τον φάρυγγα, το αυτί, τον τράχηλο άλλοτε αντιμετωπίζονταν με ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις. Πλέον η σύγχρονη ωτορινολαρυγγολογία με εξειδικευμένους γιατρούς ΩΡΛ στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να προσφέρει στον ασθενή που χρήζει εγχείρησης τη δυνατότητα να χειρουργηθεί με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και μηδενικές επιπλοκές.

Ποιες είναι λοιπόν οι νεότερες χειρουργικές τεχνικές που ένας ΩΡΛ μπορεί να καλύψει;

Ρομποτική χειρουργική

Με τη ρομποτική ωρλ παθήσεις που άλλοτε ήταν απροσπέλαστες, στις μέρες μας αντιμετωπίζονται εύκολα και γρήγορα με μικροεργαλεία και κάμερες τα οποία κατευθύνονται από τον χειρουργό με τη βοήθεια της ειδικής κονσόλας. Ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα είναι το ρομποτικό σύστημα Da Vinci και μία από τις εγχειρήσεις που θεωρούνται πλέον ρουτίνας είναι η λαρυγγεκτομή.

Ενδοσκοπική χειρουργική ρινός

Ένα μεγάλο ποσοστό των ατόμων με στραβό διάφραγμα αναπνέει λάθος για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να το γνωρίζει. Ο δρόμος προς ένα επώδυνο χειρουργείο άλλοτε ήταν μονόδρομος. Πλέον ο χειρουργός μέσω του ενδοσκοπίου μπορεί να καθορίσει την επέμβαση σε μικρό χρόνο, χωρίς εμφανείς τομές και απόλυτη επιτυχία. Χωρίς πόνο και χωρίς να υπάρχει ενδεχόμενο λοιμώξεων.

Η ενδοσκοπική χειρουργική ρινός μπορεί να εφαρμοστεί και με τη βοήθεια του laser. Χωρίς καμία απολύτως τομή και χωρίς να διαταραχθεί καθόλου η λειτουργικότητα του οργάνου η ενδοσκόπηση με laserεφαρμόζεται ήδη σε παθήσεις όπως οίδημα Reinke, θηλώματα, πολύποδες κ.α.

Μικρολαρυγγοσκόπηση

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων των φωνητικών χορδών. Αν ο γιατρός συστήσει συντηρητική αγωγή και δεν αποδώσει τότε η χειρουργική επέμβαση με laserή microflapείναι μονόδρομος. Η παρακολούθηση με λαρυγγοσκόπηση δεν προκαλεί επιπλοκές.

Κλείστε ραντεβού με έναν εξειδικευμένο ωρλ στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις εξετάσεις που πρέπει με μία σίγουρη διάγνωση. Μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα της εξειδικευμένης χειρουργού Ανατολής Παταρίδου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για ωρλ παθήσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.