Άρθρα

Χωρισμός: Κάθε τέλος φέρνει μία καινούργια αρχή.

break-up

Αναμφίβολα ο χωρισμός φέρνει κάποιες φορές μαζί του πόνο. Και η επιστήμη σήμερα φαίνεται ότι εξηγεί με πολύ ικανοποιητικό τρόπο γιατί συμβαίνει αυτό.

Αν ωστόσο κάποιος μπορέσει να δει το θέμα ψυχρά χωρίς καμία συναισθηματική εμπλοκή ίσως τελικά να συνειδητοποιήσει ότι το γεγονός αυτό που έστω και προσωρινά τον πληγώνει μπορεί να είναι τελικά για καλό.

Προκειμένου να φτάσει μια σχέση στο χωρισμό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αυτό είναι γεγονός. Όπως είναι γεγονός – ακόμα κι αν δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να το παραδεχθούμε, ότι σπάνια φταίει μόνο ο ένας. Όσο μικρό και να είναι το μερίδιο τις ευθύνης που έχουμε, δεν παύει να υπάρχει. Ακόμα και το μόνο μας φταίξιμο είναι ότι απλά δεν καταλάβαμε ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα.

Ακόμα λοιπόν κι αν αδυνατούσαμε να δούμε τα σημάδια δεν σημαίνει ότι αυτά δεν υπήρχαν.

Διάβασε το άρθρο: Δες Τα σημάδια του χωρισμού

Διάβασε το άρθρο: Τα στάδια ενός χωρισμού

Συνήθως όταν τα πράγματα έχουν πάρει ένα στραβό δρόμο καταλήγουν να γίνουν χειρότερα. Αν εξαιρέσει κανείς τις περιπτώσεις στις οποίες το ζευγάρι κάθεται με ειλικρίνεια και χωρίς εγωισμούς συζητά προκειμένου να λύσει τα προβλήματά του, η σχέση έχει ήδη μπει στο τέλος της πριν ο χωρισμός γίνει πραγματικότητα.

Κι είναι αλήθεια καλύτερο να παραμένεις σε μια σχέση στην οποία δεν περνάς όσο καλά θα ήθελες; Να είσαι με ένα σύντροφο που δεν είναι σε θέση να σου δώσει αυτό που χρειάζεσαι;

Οι περισσότεροι μένουμε σε μια σχέση είτε από συνήθεια είτε γιατί φοβόμαστε τη μοναξιά.

Όμως «Όταν κάποιος φεύγει, είναι επειδή κάποιος άλλος είναι έτοιμος να έρθει», γράφει  Paulo Coelho, στο βιβλίο Ζαχίρ.

Κι όταν το συνειδητοποιήσει αυτό κάποιος τότε βλέπει το χωρισμό με ένα διαφορετικό μάτι. Γιατί στην πραγματικότητα είναι και τα δυο ταυτόχρονα. Το τέλος και η αρχή. Η αρχή και το τέλος.

Πάρε λοιπόν τα μαθήματα που έχει να σου δώσει ο χωρισμός. Μην αποφύγεις να ψάξεις τι ήταν αυτό που κι εσύ μπορεί να έκανες λάθος.

Και τότε είναι βέβαιο ότι θα μπορείς να ατενίσεις το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί κάτι νέο, κάτι καινούργιο και καλύτερο βρίσκεται στον ορίζοντα.

Στο xorismos.gr μπορείς να βρεις άμεσες συμβουλές χωρισμού και επανασύνδεσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.