Άρθρα

Ρινικό διάφραγμα - Εγχείρηση, κόστος, πλεονεκτήματα.

faceanatomy

Το ρινικό διάφραγμα είναι η κεντρική περιοχή στον σκελετό της μύτης όπου χωρίζονται τα δύο ρουθούνια και διαμορφώνονται κιόλας. Από τις κοιλότητες αυτές εισέρχεται και εξέρχεται ο εισπνεόμενος αέρας καθ’ όλη τη διαδικασία της ομαλής αναπνοής. Το ρινικό διάφραγμα είναι καθοριστικό για την αισθητική της μύτης και την λειτουργικότητά της συνάμα.

Από την στιγμή που παρουσιάζονται προβλήματα αναπνοής και συνεχόμενων παθολογιών, τότε λέμε ότι το διάφραγμα δεν χαρακτηρίζεται φυσιολογικό αλλά σκολιωτικό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το άτομο πάσχει από σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

Τι συμβαίνει;

H μύτη στην ουσία παρουσιάζει δύο ασύμμετρες και άνισες ρινικές κοιλότητες. Από αυτές δημιουργείται και δυσκολία στην αναπνοή, η οποία μπορεί να επιφέρει και κάποια ανεπιθύμητα προβλήματα υγείας. Πολύ συχνά λοιπόν άτομα με στραβή μύτη πιθανότητα έχουν και πρόβλημα με το διάφραγμά τους. Αντίθετα μπορεί και μία όμορφη γαλλική μύτη να πάσχει από διάφραγμα.

Με τι προβλήματα συνδέεται;

-Άσχημος ύπνος

-Πονοκέφαλος

-Ρινορραγία

-Συχνά μπουκώματα στην μύτη

-Ιγμορίτιδα

-Αναπνοή από το στόμα

-Οξεία αλλεργική ρινίτιδα

Εγχείρηση ρινικού διαφράγματος

Η εγχείρηση αποσκοπεί στον ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος για την διόρθωση της αναπνοής σε λειτουργική και τον αποκλεισμό όλων των συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν το άτομο.

Παράλληλα με τον ευθειασμό μπορεί να γίνει και ρινοπλαστική, δηλαδή πλαστική μύτης για να διορθωθεί και αισθητικά η ρινική κοιλότητα.

Νάρκωση

Το είδος της νάρκωσης διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μπορεί να είναι είτε τοπική, είτε γενική αναισθησία.

Laser CO2

Το Laser CO2 είναι μία σύγχρονη επεμβατική διαδικασία, η οποία μειώνει το μέγεθος των ρινικών κογχών, επιτυγχάνοντας στην ουσία τη μείωσή τους. Έτσι η περιοχή μέσα στην μύτη μεγαλώνει και επιτρέπεται η καλύτερη αναπνοή.

Αποτελέσματα και κόστος

Από την εγχείρηση του ρινικού διαφράγματος δεν έχετε να περιμένετε σχεδόν καμία επιπλοκή. Η μόλυνση που θα μπορούσε να συμβεί, προλαμβάνεται με αντιβιοτικά. Η αιμορραγία μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

Τέλος το κόστος της επέμβασης έχει να κάνει από την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Σε αρκετές περιπτώσεις το ταμείο του κάθε ασφαλισμένου καλύπτει κάποια έξοδα.

Δείτε περισσότερα για το ρινικό διάφραγμα στην ιατρική ιστοσελίδα faceanatomy.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.