Άρθρα

Καρκίνος εντέρου και αιμορροΐδες: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται.

stratopoulos

Το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου είναι πολύ σημαντικό για την γενικότερη υγεία του και απαραίτητο για την αποβολή των ανεπιθύμητων ουσιών. Γι’ αυτό ενοχλητικές και δυνητικά επικίνδυνες παθήσεις όπως ο καρκίνος του εντέρου και οι αιμορροΐδες πρέπει να αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά με την βοήθεια των ειδικών.

Γνωρίζοντας την φύση της κάθε πάθησης, ωστόσο, μπορούμε να κατανοήσουμε πιο εύκολα περί τίνος πρόκειται και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, καθώς και σε ποιο γιατρό πρέπει να απευθυνθούμε σε κάθε περίπτωση.

Ας δούμε αναλυτικά τι είναι ο καρκίνος του εντέρου και οι αιμορροϊδες καθώς και ποια είναι η καλύτερη θεραπεία αιμορροϊδών και αντιμετώπιση καρκίνου στο έντερο.

Αιμορροΐδες: όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι ουσιαστικά πρησμένες φλέβες οι οποίες φυσιολογικά βρίσκονται στην κατάληξη του παχέος εντέρου (οι αιμορροΐδες) και οι οποίες ανάλογα με την σοβαρότητα τους, δυσκολεύουν τις κενώσεις ή προκαλούν έντονο πόνο και αιμορραγία κατά τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού. Για χρόνια η αντιμετώπιση της πάθησης γινόταν μόνο με συντηρητική θεραπεία και αλλαγές στη διατροφή του ασθενούς, για να αποφευχθεί περεταίρω ερεθισμός της περιοχής. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι σύγχρονες εξελίξεις στην ιατρική επιτρέπουν την ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία αιμορροϊδών, μέσω διαφορετικών μεθόδων, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της κάθε περίπτωσης.

Κακοήθες νεόπλασμα στο έντερο: Υπάρχει λύση

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία πάθηση που επηρεάζει το κατώτερο τμήμα του πεπτικού σας συστήματος. Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου αρχίζουν ως μικρές καλοήθεις μάζες κυττάρων που ονομάζονται αδενωματώδεις πολύποδες. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο κάποιοι από αυτούς τους πολύποδες γίνονται καρκινικοί όγκοι.

Οι πολύποδες μπορεί να είναι μικροί και να έχουν λίγα έως και καθόλου συμπτώματα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες οι τακτικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου με τον εντοπισμό και την αφαίρεση πολυπόδων πριν γίνουν καρκίνος.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον καρκίνο εντέρου, την αντιμετώπιση του, αλλά και την θεραπεία αιμορροϊδών στην ιστοσελίδα του εξειδικευμένου χειρουργού Χαράλαμπου Στρατόπουλου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.