Άρθρα

Το χρονικό της εξωσωματικής – Δείτε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία.

exwswmatikh

Από το 1978 που γεννήθηκε το πρώτο παιδί του σωλήνα οι προσδοκίες των νέων ζευγαριών που αντιμετωπίζουν υπογονιμότητα, μεγάλωσαν, αφού μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά έχουν έρθει στον κόσμο με την πιο γνωστή τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Πως γίνεται το όνειρο πραγματικότητα;

H διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά στάδια, τα οποία μπορούν να επιφέρουν την κύηση.

Στάδιο 1 – εργαστηριακές εξετάσεις

Για αρχή ο γιατρός πρέπει να λάβει ένα πλήρες ιστορικό και των δύο συντρόφων, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ανωμαλίες. Έπειτα ένα διακολπικό υπερηχογράφημα στην γυναίκα γίνεται για την διάγνωση προβλημάτων όπως ενδομητρίωση, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών κ.α.

Τέλος, διεξάγονται όλες οι εξετάσεις γονιμότητας και στον άνδρα και στην γυναίκα ακτινογραφία της μήτρας: σπερμοδιάγραμμα και όποιες άλλες συστήσει ο γιατρός.

Στάδιο 2- διέγερση των ωοθηκών

Η γυναίκα ξεκινάει φαρμακευτική αγωγή για την παραγωγή πολλών ωαρίων. Με διάφορες τεχνικές που εξηγεί ο γιατρός στην γυναίκα ότι πρέπει να κάνει, το ζευγάρι περιμένει την ανταπόκριση των ωοθηκών στην αγωγή. Μέχρι να γίνει αυτό η γυναίκα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον γιατρό.

Στάδιο 3 – Ωοληψία

Η διακολπική λήψη των ωαρίων γίνεται, ύστερα από ελαφριά μέθη στην γυναίκα. Ο άντρας δίνει σπέρμα την ίδια μέρα και εργαστηριακά γίνεται η γονιμοποίηση ή η μικρογονιμοποίηση ανάλογα με ποια τεχνική θα δουλέψει ο γιατρός. Εντός 24 ωρών το ζευγάρι θα ενημερωθεί σχετικά με το πόσα ωάρια γονιμοποιήθηκαν.

Στάδιο 4 – Τεστ κύησης

Στο διάστημα μέχρι να γίνει το τεστ η γυναίκα λαμβάνει προγεστερόνη, την ορμόνη που προετοιμάζει το ενδομήτριο για την εγκυμοσύνη.

Αν το τεστ δεν παρουσιάσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έχουν ήδη καταψυχθεί τα ωάρια για την πραγματοποίηση της δεύτερης προσπάθειας μετά από έναν περίπου μήνα.

Μερικές αποτυχίες δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να έχει επιτυχία στην εξωσωματική.

Απευθυνθείτε σε ένα από τα πιο γνωστά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, εδώ, κλείνοντας άμεσα και το πρώτο σας ραντεβού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.