Μήλος

Το μήνυμα της ενότητας και της δύναμης που απορρέει από αυτήν, έστειλαν οι γυναίκες των Κυκλάδων, από τη Μήλο, όπου το 11ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, με τη συμμετοχή  80  γυναικών – εκπρoσώπων και μέλη των 17 Συλλόγων από 13 νησιά.

Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 120 άτομα, με θέμα τον Εθελοντισμό , παρουσιάσθηκαν ομιλίες από πανεπιστημιακούς, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους τοπικών, περιφερειακών και διεθνών οργανώσεων εθελοντών. Τις διάφορες μορφές και διαστάσεις του εθελοντισμού, καθώς και σημαντικές πρωτοβουλίες στις Κυκλάδες ανέπτυξαν οι κάτωθι:

Νίκος Φωτόπουλος –καθηγητής κοινωνιολογίας. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Στέλιος Γραφάκος, παιδίατρος, καθ. ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”

Άννα Βόγλη – υπεύθυνη τοπικών σχέσεων της εταιρείας IMERYS A.E. -  Μήλος

Νίκος Κουντουρατζής – ψυχολόγος

Μάνος Παυλάκης – εκπαιδευτής ενηλίκων/ εθελοντής

Γιάννης Παναγιώτου – δ/της του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

Χαρά Πελεκάνου και Τέος Ρόμβος – εθελοντές από τη Σύρο, πρωτοβουλία ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΣΥΡΟΥ

Λεωνίδας Κυπραίος – εθελοντής από τη Νάξο, πρωτοβουλία ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Νίκος Χαζάπης – εθελοντής από την Άνδρο, ΚΠΕ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

Κατερίνα Μαμούδη – εθελόντρια από την Τήνο, ΑΤΥΠΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη (μέσω τηλεμηνύματος), η Κατερίνα Παπούλια εκ μέρους της Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων, η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, ο Έπαρχος Π.Ε. Μήλου-Σίφνου-Σερίφου, Νίκος Βενάκης ο Δήμαρχος Μήλου, Γ. Δαμουλάκης , και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου  και άλλοι.

Παρουσιάσεις για τις εθελοντικές δράσεις των Συλλόγων Γυναικών στις Κυκλάδες, έγιναν από τους εκπροσώπους των Αμοργού,Άνδρου, Αντιπάρου, Μυκόνου, Πάρου, Σερίφου, Τήνου , κ.α.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο του 11ου συνεδρίου, υλοποιήθηκε, από εθελοντές τοπικών συλλόγων, παράλληλη δράση λήψης δειγμάτων για την ανεύρεση εθελοντών/-τριών δοτών  αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών .

osygy0519a

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο εθελοντισμός και οι τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, επιζητούν την ενεργό συμμετοχή όλων μας, αρχικά σε τοπικό και Συλλογικό επίπεδο, ως πιο προσιτό και οικείο. Σε αυτή τη βάση, προγραμματίζεται η δημιουργία άτυπου Δικτύου στήριξης και εκπαίδευσης εθελοντών, με την ενεργοποίηση των κατά τόπων Συλλόγων.

Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τα κακώς κείμενα των νησιών μας μόνος του. Χρειάζεται δημιουργία συλλογικοτήτων και σχεδιασμό κοινών δράσεων.

Το ενδιαφέρον για δημιουργία ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ υπό  την προστασία της UNESCO, εκφράστηκε από όλα τα νησιά- μια πρωτοβουλία συλλογικοτήτων από τη Σύρο. Εντάσσεται στο πλαίσιο του ήπιου αναπτυξιακού μοντέλου για τα νησιά μας για το οποίο αγωνίζεται η ΟΣΥΓΥ. Ψήφισμα για να σταματήσουν οι εγκαταστάσεις των  ανεμογεννητριών στις Κυκλάδες, μια πρωτοβουλία των Συλλόγων της Πάρου, υπογράφεται  από τους εκπροσώπους όλων των μελών της ΟΣΥΓΥ.

Οι σύνεδροι χαιρέτισαν την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στα ψηφοδέλτια των επικείμενων εκλογών, ζητώντας παράλληλα το 50%-50% με ενδυνάμωση των γυναικών, και στήριξη των υποψηφίων εκείνων που θέτουν τα ζητήματα φύλου ψηλά στην ατζέντα του δημοσίου λόγου και των προγραμμάτων τους.

Εκφράσθηκε ενδιαφέρων για διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων  και τη διάχυση του θέματος σε όλα τα  νησιά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΙΓΙΔΕΣ, ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το 11ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο διοργανώθηκε και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων (ΟΣΥΓΥ) και τον Σύλλογο Γυναικών Μήλου. Τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ενισχύθηκε οικονομικά από τη ΓΓΙΦ, το Υπουργείο  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ΚΕΘΙ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Μήλου, ΚΕΔΕ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, IMERYS A.E.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: ΕΡΤ, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, Ένωση Κυκλαδικού Τύπου, Μηλέικα Νέα, Milos Voice, Milos Life, Ταξιδεύοντας στις Δυτικές Κυκλάδες .

Στα πλαίσια του Συνεδρίου, τα μέλη της Ο.ΣΥ.ΓΥ. Κυκλάδων, αξιοποίησαν την ευκαιρία της συνάντησης για να πραγματοποιήσουν το σχεδιασμό των επόμενων  δράσεων , όπως :

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ Ενεργός πολίτης “. Στο πλαίσιο αυτού, ξεκινάει η διαδικασία καταγραφής των εν ενεργεία αργαλειών των νησιών μας, καθώς και των ενεργών υφαντριών, με σκοπό την αναβίωση της Υφαντουργικής Τέχνης στα νησιά.

Στο πλαίσιο του  Συνεδρίου δόθηκε  συναυλία με τη Φωτεινή Δάρρα, αφιερωμένη στη Γυναίκα, ευγενική προσφορά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Το Δ.Σ. 

Της  Ο.ΣΥ.ΓΥ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δημοφιλή

 • Νέες προσφορές στο Alfa Market Μήλου από 15 έως 21 Μαΐου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Περισσότερα
 • Μήλος – Σεζόν 2019: Όλες οι αγγελίες εποχικής εργασίας. +

  Τα «Μηλέικα Νέα» εγκαινιάζουν τη νέα τους στήλη που αφορά την εποχική εργασία στα νησιά της Μήλου και της Κιμώλου. Περισσότερα
 • Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Μήλος για Όλους» +

  Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μήλος για όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη του Βασιλείου ανακοινώνει τους υποψήφιους δημοτικούς Περισσότερα
 • Κομμωτική φαντασία και styling στο νέο Marina Hair & Beauty στη Μήλο! (PHOTOS) +

  Με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της ομορφιάς, το κομμωτήριο Marina Hair & Beauty στη Μήλο αποτελεί την κορυφαία πρόταση στην περιποίηση Περισσότερα
 • Αφιέρωμα – Τα καλύτερα της Μήλου: «Άστακας», ηλιοβασίλεμα με φρέσκο ψάρι στο πολύχρωμο Κλήμα! (PHOTOS) +

  Τα λευκά του τραπεζάκια με τις ψάθινες καρεκλίτσες, τοποθετημένα ακριβώς πάνω στο κύμα, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό χαλάρωσης, με κρασάκι, Περισσότερα
 • 24ωρη Πανελλαδική απεργία – Δεμένα τα πλοία +

  Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με πρόταση τους στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ αποφασίστηκε την 1η ΜΑΗ, 24ώρη Πανελλαδική Περισσότερα
 • Μικρή φώκια ξεβράστηκε στην παραλία του Φυροποτάμου στη Μήλο! (PHOTOS&VIDEO) +

  Νεότερη ενημέρωση: Νεκρή η μικρή φώκια. Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ταλαιπωρημένη από την περιπέτεια της, τις τελευταίες Περισσότερα
 • Άρση απαγορευτικού από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο +

  Την άρση του απαγορευτικού από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο ανακοίνωσε το Λιμενικό, όσον αφορά τον απόπλου των πλοίων. Ήδη κάποια Περισσότερα
 • Σύλληψη του πλοιάρχου του Sea Jet 2 στη Μήλο. +

  Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΗ ΤΖΕΤ 2'' Ν.Π.10571 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, Περισσότερα
 • Συνελήφθη 42χρονος στη Μήλο για διακίνηση ναρκωτικών. +

  Συνελήφθη την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στη Μήλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, ένας 42χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κατοχή Περισσότερα
 • 1
 • 2

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης & την Πολιτική Απορρήτου