Μήλος

Τη Μήλο και την Κίμωλο επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο περιοδείας του στα νησιά των Κυκλάδων, για να δει από κοντά την πρόοδο των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια.

Στη Μήλο, ο Περιφερειάρχης αρχικά συμμετείχε στο περιβαλλοντικό σεμινάριο που έγινε στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας καθαρισμού ακτών και βυθών, “Keep Aegean Blue”, που η Περιφέρεια υλοποιεί στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό “All For Blue” της Κατερίνας Τοπούζογλου, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 μαθητές του νησιού.

xatzimarkos-milos0419b

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο, Γεράσιμο Δαμουλάκη, τον Έπαρχο Μήλου, Νίκο Βενάκη και την κα Έλλη Χωριανοπούλου από το Τμήμα Δόμησης Δήμου Μήλου, επισκέφτηκαν το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Μήλου, στο οποίο εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης και στατικής ενίσχυσης των κτιρίων. Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, καθώς με απόφαση του Περιφερειάρχη, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 'Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, του ΕΣΠΑ. Αφορά στη στατική ενίσχυση και αναβάθμιση των οκτώ συνολικά κτιρίων που βρίσκονται στην περιοχή Πλάκα. Στόχος του έργου είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του σχολείου και να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητά του σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις.

xatzimarkos-milos0419d

Ακολούθησε επίσκεψη στην περιοχή των Πολλωνίων, όπου συναντήθηκε με ομάδα κατοίκων οι οποίοι στο παρελθόν είχαν εκφράσει επιφυλάξεις στην κατασκευή του λιμενικού έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και βρίσκεται στην φάση της ανάδειξης αναδόχου.

Στην συνάντηση, ο Περιφερειάρχης εξήγησε στους κατοίκους των Πολλωνίων ότι δεν συντρέχει κανένας από τους λόγους για τους οποίους είχαν επιφυλάξεις για το έργο.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, το λιμάνι δημοπρατήθηκε εκ νέου, αφού έρχεται από την περίοδο της Νομαρχίας Κυκλάδων και το οποίο βασανίστηκε δικαστικά και κρίθηκε σε ανώτατο επίπεδο με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ, έχουν υποχρεωτική εφαρμογή στη διοίκηση, ως εκ τούτου, το έργο δημοπρατήθηκε ξανά, έχοντας πλέον κριθεί και δικαστικά.

Το αίτημα για τη δημοπράτηση του λιμανιού, ήταν αίτημα που υπεβλήθη με ορθό θεσμικό τρόπο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από τον Δήμο Μήλου, ο οποίος είναι ο θεσμικός εκφραστής της βούλησης της τοπικής κοινωνίας της Μήλου. Και δημοπρατήθηκε άμεσα από την Περιφέρεια.

Όσον αφορά την αγωνία των κατοίκων για την πρόσβαση, καθώς και για τη μελλοντική χρήση του λιμανιού, ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ειδικότερα, ως προς την πρόσβαση, ο Δήμος έχει δρομολογήσει την κατασκευή του απαραίτητου για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, έργου.

Ως προς τη μελλοντική χρήση του λιμανιού , αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου, στην κυριότητα του οποίου θα περιέλθει το έργο με την ολοκλήρωσή του και το οποίο έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του για την χρήση του ως εμπορικού λιμένα, για την υποδοχή πλοίων της ακτοπλοΐας.

xatzimarkos-milos0419a

Μετά την Μήλο, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Κίμωλο, όπου είχε συνεργασία στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Βεντούρη, στην διάρκεια της οποία εξετάστηκε η πορεία των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια στο νησί.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σημείο όπου βρίσκεται η εγκατάσταση αφαλάτωσης. Με την ολοκλήρωση των συνοδών έργων, ύψους 307.845 ευρώ, η αφαλάτωση έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που συνιστά αυτόνομη υποδομή ύδρευσης για το νησί της Κιμώλου και βάζει τέλος στην αγωνία των κατοίκων για την επάρκεια πόσιμου νερού.

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας. Είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Κιμώλου.

xatzimarkos-milos0419c

Δημοφιλή

 • Δημοτικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Μήλου (LIVE) +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου,η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», θα σας μεταδώσει Περισσότερα
 • Πλήθος νέων προσφορών στο Alfa Market Μήλου από 8 Οκτωβρίου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Περισσότερα
 • Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μήλου παρουσία των τριών βουλευτών των Κυκλάδων +

  Με εισηγήσεις των τριών βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, πραγματοποιήθηκε χθες 2/5 με Περισσότερα
 • Νέος δήμαρχος Μήλου ο Μανώλης Μικέλης με σαρωτική νίκη! +

  Η Μήλος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και με ποσοστό 60,72%, να εμπιστευτεί ως νέο της δήμαρχο τον επικεφαλή του συνδυασμού Περισσότερα
 • Αυτοψία των «Μηλέικων Νέων» στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης. (PHOTOS) +

  Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Περισσότερα
 • Μήλος – Σεζόν 2019: Όλες οι αγγελίες εποχικής εργασίας. +

  Τα «Μηλέικα Νέα» εγκαινιάζουν τη νέα τους στήλη που αφορά την εποχική εργασία στα νησιά της Μήλου και της Κιμώλου. Περισσότερα
 • Επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές 2019 - Τα Τελικά Αποτελέσματα Μήλου +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου, η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», Περισσότερα
 • Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Μήλος για Όλους» +

  Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μήλος για όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη του Βασιλείου ανακοινώνει τους υποψήφιους δημοτικούς Περισσότερα
 • Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου – Ρεθύμνου με το Olympus +

  Μια νέα γραμμή έρχεται να προστεθεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Μήλου, βάζοντας στο χάρτη το δρομολόγιο Πειραιά – Μήλου – Σαντορίνης – Ρεθύμνου. Περισσότερα
 • Οι «σταυροί» των υποψηφίων και οι έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου +

  Ξεκάθαρη από την πρώτη Κυριακή είναι η εικόνα των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο Μήλου. Με το νέο εκλογικό νόμο Περισσότερα
 • 1
 • 2

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης & την Πολιτική Απορρήτου