"Μηλέικα Νέα"

syrmalenios-panos

Στις 24/4 έφυγε από τη ζωή στο Τορόντο του Καναδά και κηδεύτηκε στη Μήλο στις 20/5 ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Συρμαλένιος. Τα τελευταία χρόνια ζούσε αρκετούς μήνες το χρόνο στον Καναδά, από όπου αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να επιστρέψει.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στις 11/10/1946. Τελείωσε τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και σπούδασε χημικός – μηχανικός στο ΕΜΠ και στη συνέχεια έκανε διδακτορικό στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας στο θέμα της πυρηνικής τεχνολογίας. Εργάστηκε στη Γαλλία, στον Καναδά και στην Ελλάδα, απ όπου συνταξιοδοτήθηκε από τη ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε ατομική εταιρεία εμπορικών συναλλαγών.

Ο Παναγιώτης υπήρξε πάντα ανήσυχο πνεύμα, πολύ οξυδερκής για τα μεγάλα και τα άυλα, αδέξιος και ατελέσφορος στα καθημερινά και πρακτικά. Ευαίσθητος στις επιστήμες και στις τέχνες, μια πραγματικά αγνή ψυχή, δεν μπόρεσε εύκολα να προσαρμοστεί και να κατανοήσει την «αδηφάγο καθημερινότητα»

Δυστυχώς το σοβαρό τροχαίο που του συνέβη το καλοκαίρι του 1984, έμελλε να σημαδέψει όλη τη μετέπειτα τη ζωή του και τελικά την υγεία του.

Παναγιώτη καλό σου ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το Μηλέικο χώμα που σε σκεπάζει !!!

Η οικογένεια σου, η κόρη σου, ο αδελφός σου