"Μηλέικα Νέα"

geniko-lykeio

Το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γ.Ηλιόπουλος», το Γενικό Λύκειο Μήλου θα διοργανώσει εκδήλωση υπό τον ανωτέρω τίτλο, σε μια προσπάθεια αυτοαξιολογικής ανασκόπησης της πορείας του στον 21ο αιώνα, δηλαδή τα τελευταία 18 χρόνια. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εκατοντάδες απόφοιτοί μας, και τιμητικά οι δεκάδες αριστούχοι μας που σταδιοδρομούν σήμερα στις επιστήμες, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. 

Ανάμεσά τους, οι Άριστοι των Αρίστων, πρωτεύσαντες απόφοιτοι- συχνά  με βαθμό πρόσβασης στα Α.Ε.Ι. πάνω από 19.000 μονάδες εισαγωγής- θα έρθουν κοντά μας μέσω Skype από τους χώρους όπου εργάζονται και δημιουργούν, στα πλαίσια της αυτονόητης υποχρέωσης του Σχολείου να καταστήσει την Αριστεία τους παράδειγμα προς μίμηση από την επόμενη γενιά.

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στα ξενιτεμένα παιδιά μας, που αποφοιτώντας από διακεκριμένα Πανεπιστήμια συνεχίζουν τις σπουδές τους ή διαπρέπουν επιστημονικά και επαγγελματικά στο Βερολίνο, στο Σικάγο, στην Ν.Υόρκη, στην Φραγκφούρτη, στην Καρλσρούη, στην Δρέσδη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Τύμπιγκεν, στην Ουψάλα, στην Ζυρίχη, κι αλλού, στα μεγάλα κέντρα της Οικουμένης, στον απέραντο δρόμο της Ζωής.

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Μηλίων Τέχνες» έχει φροντίσει για ένα ποιοτικό μουσικό ιντερμέδιο και ο Σύλλογος Γονέων για την μικρή δεξίωση που θα ακολουθήσει.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τους αποφοίτους μας και τις οικογένειές τους, για τους σημερινούς μαθητές μας και τους γονείς τους, για τους τοπικούς φορείς, για τους παλιούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς και για κάθε συμπολίτη που θέλει να δει την υπερήφανη αυτοπαρουσίαση ενός μικρού Σχολείου, όταν αυτό ανοίγεται στην Κοινωνία.

Από την εκπαιδευτική κοινότητα του ΓΕ.Λ. Μήλου.